Ostalo

(VIDEO) ‘Jedan od najljepših nokauta u povijesti organizacije‘: Pogledajte kako je Erko Jun ‘ugasio‘ Poljaka

Erko Jun

 Instagram (erko Jun)
33-godišnji bosanskohercegovački borac oduševio je nastupom na priredbi u Poljskoj

Ovaj vikend nije bio pretjerano bogat nastupima regionalnih boraca, ali nastup bosanskohercegovačkog borca Erka Juna (6-2-0) moramo spomenuti. Jun je sinoć nastupio u poljskom Koszalinu, pod okriljem Prime Show MMA organizacije.

Prime Show MMA 7 naziv je eventa na kojem se Jun borio, a dobio je čast boriti se u ‘‘co-main‘‘ eventu. Iskusni Poljak Pawel Trybala (7-5-0) bio je njegov protivnik, ali Trybala neće po dobrome pamtiti meč protiv Juna.

Naime, meč je trajao oko 20-ak sekundi, a Trybson je završio nokautiran već u prvoj rundi. Poljak je neoprezno nasrnuo prema Junu, tehnički poprilično loše i otvoreno. Erko Jun strpljivo je sačekao Poljaka da mu uđe u doseg udarca, a zatim ga je ‘‘presjekao‘‘ fantastičnim desnim krošeom.

Nije čak bilo niti potrebe za dodatnim udarcima, a to je odmah shvatio i Jun. Trybala je ostao bez svijesti još na putu prema dolje, a zatim je glavom udario od podlogu i ostao je besvjesno ležati.

Na društvenim mrežama poljske organizacije navedeno je kako se radi o ‘‘jednom od najljepših nokauta u povijesti njihove organizacije‘‘. Vjerujemo im na riječ, jer Jun je upisao zbilja lijep nokaut.

33-godišnjem borcu iz UFD Gyma ovo je sedma pobjeda u devetom profesionalnom nastupu. Svih sedam upisao je nokautom, a trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede u MMA-u. Poraz nije osjetio od 2020. godine kada je na EMC 5 eventu poražen od strane Damiana Olszewskog.

Juna bi bilo lijepo vidjeti i na regionalnoj sceni, ali tek nam preostaje vidjeti hoće li doći do potencijalne suradnje s FNC-om.

Linker
27. travanj 2024 05:49