Ostalo

(VIDEO) Najsnažniji čovjek na svijetu sprema se za MMA debi! Pogledajte kako je ‘high kickom‘ bačen u nokdaun

Eddie Hall

 Instagram (eddie Hall); Twitter (happy Punch)
Engleski strongman podijelio je video u kojem detaljno prikazuje kako se proveo na MMA treningu s profesionalnim borcima

36-godišnji engleski ‘‘strongman‘‘ Eddie Hall po mnogima je ‘‘najsnažniji čovjek na svijetu‘‘. Hall se 2017. godine i službeno okitio tom titulom osvojivši zlato na ‘‘World‘s Strongest man‘‘ natjecanju, a godinu prije toga došao je do bronce.

Hall je 2016. godine postavio i svjetski rekord u ‘‘deadliftu‘‘, a podigao je čak 500 kilograma (1100 ‘pounda‘). Brojna manja ‘‘strongman‘‘ natjecanja osvajao je Hall tijekom svoje karijere, ali već neko vrijeme je izvan tih natjecanja i posvetio se nekim drugim aktivnostima.

Među neke od tih aktivnosti spadaju i borilački sportovi. Hall je u trećem mjesecu 2022. godine boksao protiv Hafþóra Júlíusa Björnssona, gorostasnog Islanđanina poznatog pod nadimcima ‘‘The Mountain‘‘ i ‘‘Thor‘‘. Hall je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio borbu koja je nazvana ‘‘Najtežom boksačkom borbom u povijesti‘‘. Hall je na vaganju težio 142 kilograma, dok je ‘‘Mountain‘‘ bio deset kilograma teži (152 kg).

Nije se Eddie proslavio u svojoj boksačkoj avanturi, a ove godine okušat će se u MMA-u. Naime, Hall je najavio nastup na MMA turnir četvorice koji će se održati 17. veljače (drugi mjesec) u Katru, pod okriljem Finisher Championship organizacije. Martyn Ford, Mitchell Hooper i Brian Shaw ostala su trojica koja će nastupiti na tom turniru.

Ususret MMA debiju, Hall se počeo pripremati i sparirati, a sudeći po onome što je podijelio na svojim društvenim mrežama, ne ide mu pretjerano dobro. Eddie je na sparingu pogođen lijevim ‘‘high kickom‘‘ u glavu i poslan je u nokdaun. Halla je ‘‘high kickom‘‘ pogodio Mindaugas Gerve, Litavac iza kojeg je devet profesionalnih MMA nastupa (7-2-0). Sparing se odvio unutar Evolution Fitness XL dvorane u kojoj između ostalih treniraju Tom Aspinall i Phil De Fries.

Eddie Hall ipak ne bježi od činjenice da je puno posla pred njim, a na svom YouTube kanalu podijelio je kompletan video u kojem možete vidjeti kako se proveo na MMA treningu. Srećom, na turniru četvorice ne čekaju ga profesionalni borci, nego bodybuilderi i strongmani.

Linker
22. travanj 2024 06:47