Ostalo

(VIDEO) Jose Aldo uspješno odradio boksački debi: Otkrio je da će boksati protiv Floyda Mayweathera

Jose Aldo

 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije ispunio je svoju veliku želju

Velika MMA karijera Josea Alda okončana je prošle godine nakon Aldovog poraza od Meraba Dvalishvilija. Jedan od najvećih boraca u povijesti kad su niže kategorije u pitanju povukao se, ali najavio je da postoji mogućnost da se okuša u boksu.

Boks je dugi niz godina velika želja Josea Alda, a UFC ga je oslobodio od ugovora nakon umirovljenja i time su mu otvorili vrata da navuče boksačke rukavice i kroči u boksački ring.

Nismo dugo čekali da Aldo svoju želju ispuni. Legendarni Brazilac sinoć je u Rio de Janeiro debitirao u profesionalnom boksu, a protivnik mu je bio Argentinac Emmanuel Zambrano (0-4). Borba se održala u kategoriji do 63,5 kg (140 ‘lbs‘), a poslužila je i kao glavna borba večeri na eventu Shooto Boxinga.

Aldo je Zambrana porazio jednoglasnom odlukom sudaca nakon šest rundi po tri minute. Jose je borbu otvorio nešto rezerviranije, ispitujući snage sa svojim protivnikom. Kako je borba odmicala, Aldo je podizao tempo, a u četvrtoj rundi Zambrano i Aldo upustili su se u otvorenu razmjenu. Ipak, dojam je da niti jedan od dvojice boksača nije uspio nešto konkretnije pogoditi u toj divljoj razmjeni. Aldo je preostale dvije runde mirnije odradio i rutinski je došao do pobjede.

Sljedeći meč čeka ga već u četvrtom mjesecu, točnije 1. travnja u Milwaukeeju. Aldo će nastupiti na eventu Gamebred Boxing 4, odnosno na eventu koji organizira Jorge Masvidal. Aldov protivnik bit će Jeremy Stephens, stari znanac iz UFC-ovog kaveza. Aldo je Stephensa porazio nokautom u prvoj rundi još 2018. godine pod okriljem UFC-a.

Osim Jeremyja Stephensa, Jose Aldo istaknuo je još jedno ime kao željenog protivnika u boksačkom ringu. Jose se želi okušati protiv prave boksačke legende, konkretno Floyda Mayweathera.

‘‘Već smo dobili pristanak s njegove strane, a pristao sam i ja također. Sada čekamo promotore da dovrše posao.‘‘, rekao je Aldo za MMA Fighting i time je najavio veliki meč.

Mayweather je posljednji profesionalni meč odradio u osmom mjesecu 2017. godine i tehničkim nokautom porazio je Conora McGregora u desetoj rundi. Floydu je to bila 50. profesionalna pobjeda, a nakon toga posvetio se egzibicijskim mečevima. Aldo tvrdi da njihov meč neće biti egzibicija, barem ne u njegovim očima.

‘‘Možda on bude smatrao taj meč egzibicijskim, ali ja neću. Udarat ću u lice kao i uvijek, a on to zna.‘‘, poruka je Josea Alda za Floyda Mayweathera.

Floyd će svoj sljedeći egzibicijski nastup odraditi 25. veljače (2. mjesec) protiv bivšeg Bellatorovog borca i TV zvijezde, Aarona Chalmersa. Nakon toga, na red bi mogao doći i Jose Aldo.

Linker
25. travanj 2024 15:22