Ostalo

(VIDEO) Katastrofalan sudački prekid u borbi dva UFC-ova veterana

Tibau vs. Brooks
 Screenshot
Južnokorejska promocija Battlefield FC prošlog je vikenda organizirala svoju drugu priredbu. Ugostio ih je "kineski Las Vegas", Makao, a izborom boraca pokazali su visoke ambicije. Pored nekoliko drugih poznatih imena, glavna borba priredbe bila je ona između UFC-ove brazilske ikone Gleisona Tibaua i bivšeg Bellatorovog prvaka Willa Brooksa. Nažalost po njih, nju je obilježila katastrofalna reakcija glavnog suca.

Vrlo dobar posao odradila je Battlefield FC promocija za svoju drugu priredbu, barem ako ćemo suditi po kvaliteti programa. Veliki broj imena poznatih iz najvećih svjetskih promocija prošao je kroz njihov kavez, a u prvom planu se tu misli na bivše UFC borce. Glavna borba fanovima je ponudila okršaj Gleisona Tibaua, UFC veterana s 28 borbi u Octagonu i Willa Brooksa, bivšeg Bellatorovog prvaka koji je također nastupao u UFC-u, ali i u prvoj sezoni PFL-a.

Nažalost po fanove i promociju, event je završio katastrofalnom pogreškom suca. Prošlo je nešto više od tri minute prve runde borbe, kad je Tibau uhvatio Brooksa u giljotinu. Nije vam potrebno puno pogledanih MMA borbi da biste vidjeli kako Tibau nije niti približno dobro zatvorio taj zahvat, no sudac je u jednom trenutku prekinuo borbu. Naime, Brooks je opustio ruke, vjerojatno s ciljem odmora i skupljanja snage, a sudac je u tom trenutku uskočio i označio prekid.

Da sve na kraju izgleda još tragičnije i bizarnije, borba je presuđena kao tehnički nokaut. Brooks se bunio, no na kraju nije mogao napraviti ništa. Izgubio je borbu u kojoj nije bio niti blizu poraza. No, to je rizik posla ako se idete boriti u države gdje MMA još uvijek nije došao na potrebnu razinu. Onda s vama u kavezu završi sudac koji očito nije spreman za posao koji je dobio. Ovog puta je deblji kraj izvukao Will Brooks, no on je nažalost samo jedan u nizu.

Linker
15. travanj 2024 04:08