Ostalo

(VIDEO) Legendarni UFC-ov prvak maestralno završio 32 centimetra višeg i 42 kilograma težeg gorostasa

Michael Sante Medina i Demetrious Johnson

 Screenshot/YouTube (Mighty)
Demetrious Johnson na IBJJF Panameričkom prvenstvu neutralizirao je teškaškog prvaka u ‘openweight‘ borbi

Demetrious Johnson, aktualni prvak ONE-ove muha kategorije i borac koji uz Jona Jonesa drži UFC-ov rekord po broju obrana naslova (11), prošlog je vikenda demonstrirao svoje vrhunske parteraške vještine i osvojivši prvo mjesto na IBJJF Panameričkom prvenstvu u kategoriji do 70 kilograma. "Mighty Mouse" je na putu do najviše stepenice podija nanizao pobjede nad Carlosom Albertom Moralesom, Sophanarithom Amom i Marciom Luisom Ferreirom Filhom, no najviše pozornosti privukle su njegove borbe u "openweightu".

Johnson (visok 160 centimetra i težak 70 kilograma) se, naime, odvažio na obračune s kudikamo većim protivnicima, a svoje nedostatke u fizikalijama uspijevao je nadoknađivati parteraškim vještinama na borilištu Osceloa Heritage Parka u Kissimmeeju (Florida, Sjedinjene Američke Države). Iako ga je u finalu zaustavio Brandon Paul Gagnon, 37-godišnjak je ostavio sjajan dojam, osobito u srazu osmine finala protiv "heavyweight" prvaka Michaela Santea Medine.

"Ako ne uspijem, ispričaj moju priču mojoj ženi, u redu?", rekao je dobro raspoloženi Demetrious uoči okršaja sa 192 centimetra visokim i 112 kilograma teškim protivnikom, a potom otrčao prema strunjači na kojoj ga je čekao Sante Medina. ONE-ovom prvaku u početku nije bilo lako, nakon uvodnog ispitivanja snaga u jednom ga je trenutku fizički nadmoćniji protivnik primio za kimono i zarotirao oko svoje osi, što je izgledalo pomalo komično. "Mighty Mouse" se, međutim, nije dao pokolebati i poslije otprilike dvije minute meča uspio je prizemljiti Medinu "single leg" rušenjem. U vremenu koje je uslijedio kontrolirao je protivnika, strpljivo gradio poziciju, a na koncu i prisilio teškaša na predaju sjajnim "bow and arrow" gušenjem. Kako je cijela borba izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi (na dijelu koji počinje od 39:15).

"On je zvijer, čovječe. Dobar je i čvrst, zadržati tog tipa na mjestu je najteža stvar ikada. Težak je protivnik i cijenim ga", naklonio se nakon polufinalnog meča poraženi Sante Medina jednom od najboljih MMA boraca u povijesti.

Linker
16. travanj 2024 07:49