UFC

Demetrious Johnson o ‘‘CM Punkovom‘‘ nastupu u UFC-u: ‘Pljunuli su u lice svim prvacima‘

CM Punk

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
‘Neću vam lagati, ovo mi je ostavilo gorak okus u ustima jer sam cijeli svoj život trenirao MMA‘

Phil "CM Punk" Brooksova avantura u UFC-u bila je promašaj i to se jasno vidjelo.

2016. godina bila je ludilo za mješovite borilačke vještine i za UFC. Promocija je imala svoj veliki događaj UFC 200, Ronda Rousey se borila posljednji put, Conor McGregor i Nate Diaz su se borili dva puta, a profesionalni hrvač, ‘‘CM Punk‘‘, pokušao je postati novi Brock Lesnar.

Nažalost za Brooksa, njegov nastup u kavezu završio je porazom gušenjem u prvoj rundi od Mickeya Galla na UFC-u 203 u rujnu 2016., s tim da nije izgledalo da se Gall namučio kako bi došao do pobjede. Probao je još jednom, vratio se za svoju drugu i posljednju borbu protiv Mikea Jacksona 2018. godine. Izgubio je i tu borbu iako je rezultat jednoglasne odluke kasnije poništen zbog Jacksonovog pozitivnog testa na marihuanu. Brooks je ipak zaradio barem milijun dolara tijekom svoje karijere u UFC-u.

Jedan od najdominantnijih prvaka svih vremena, Demetrious Johnson, bio je usred svog povijesnog vladanja u UFC-u u isto vrijeme kada se ‘‘Punk‘‘ okušao u MMA kavezu.

"Pljunuli su u lice svim prvacima", rekao je Johnson o Brooksovim isplatama u UFC-u na svojem YouTube kanalu. "Na kraju dana, popularnost je ono što vam donosi novac u mješovitim borilačkim vještinama, a ne stvarna vještina.‘‘

"Gospodin koji ima omjer 0-1 u mješovitim borilačkim vještinama, zarađuje 500 tisuća dolara po borbi", nastavio je. "Neću vam lagati, ovo mi je ostavilo gorak okus u ustima jer sam cijeli svoj život trenirao MMA i najviše što sam ikad zaradio u UFC-u bilo je oko 380 tisuća dolara plus 40 tisuća za bonus. To je sve javno dostupno."

‘‘Mighty Mouse‘‘, koji ima 37 godina, i dalje je jedan od najboljih boraca na planetu unatoč tome što je pri kraju svoje karijere kao prvak u muha kategoriji ONE Championshipa. Poput Brooksa, Johnsonova posljednja borba u UFC-u bila je 2018. kada je izgubio podijeljenom odlukom sudaca u revanšu s Henryjem Cejudom na UFC-u 227. Johnson ima omjer 5-1 nakon što je napustio UFC dok se 45-godišnji ‘‘CM Punk‘‘ vratio u WWE prošle godine.

"Ovi momci pripadaju amaterskoj ligi", rekao je Johnson dok je ponovno gledao borbu Brooksa protiv Mikea Jacksona. "Nisu dovoljno izbrusili svoje vještine da bi bili na ovakvoj platformi. Ovo pripada amaterskoj razini borbe.‘‘, zaključio je jedan od najboljih prvaka borilačkog sporta.

Linker
28. travanj 2024 00:26