Ostalo

(VIDEO) Lesnar za manje od tri minute pred 70 tisuća gledatelja zaustavio Velasqueza, Fury debitirao pobjedom

 Screenshot (YouTube, WWE)
Jedan povijesni MMA dvoboj dobio je svoj revanš u nešto drugačijem pakiranju. Bivši UFC-ovi prvaci Cain Velasquez i Brock Lesnar obračunali su se ovog četvrtka u WWE-ovom ringu, a istog je dana na istoj priredbi u Saudijskoj Arabiji za najveću svjetsku kečersku organizaciju debitirao Tyson Fury.

Krenimo prvo s MMA legendama... Prije devet godina u Anaheimu Cain Velasquez preuzeo je titulu 'najopakijeg čovjeka na svijetu', a samim time i UFC-ov pojas kada je krajem prve runde pred gledateljima u Honda Centru zaustavio Lesnara. Dugo je Lesnar čekao na osvetu, a ona je sada stigla u njemu ipak prirodnijem okruženju.

WWE je jako dobro znao kako iskoristiti prošlost koju dijele Lesnar i Velasquez. Caina su angažirali čim se odlučio povući u MMA mirovinu i to se odmah pokazao kao dobar potez. Iako su fanovi svjesni da je ovo ipak jedan drugi svijet i druga priča, svejedno su i mnogi iz MMA zajednice sa zanimanjem popratili WWE-ovu Crown Jewel priredbu.

Na trenutke je, koliko god to smiješno zvučalo, ovaj susret podsjetio na MMA okršaj. Koristile su se borilačke tehnike koje rijetko viđamo u WWE ringu pa je tako, recimo, jedan Velasquezov 'high-kick' koji je srušio Lesnara odmah postao hit na društvenim mrežama. No, koliko je god Cain bio atraktivan u svom WWE debiju, toliko je bilo i jasno da je Lesnar u tom svijetu puno veća zvijezda. To je u konačnici pokazao i rezultat jer Brock je unatoč nekoliko Velasquezovih svijetlih trenutaka odnio pobjedu i obranio titulu čim je 'zaključao' kimuru i natjerao svog rivala na predaju. Čitav meč pred 70 tisuća gledatelja na King Fahd International Stadionu trajao je manje od tri minute.



Istog dana nastupio je i 'Kralj Cigana'. Boksačka superzvijezda debitirala je za WWE pobjedom protiv Brauna Strowmana. Furyjeva borba izgledala je kao nekakav miks hrvanja i boksa, a sve je završilo njegovim trijumfom nakon jedne desnice koja je srušila Strowmana i onemogućila ga da se vrati u ring prije kraja sučevog brojanja. Na kraju se Strowman ipak pridigao i s leđa napao Furyja koji je u tim trenucima slavio pobjedu. Braun je za svoj posljednji potez iskoristio 'power slam' koji je ostavio Tysona na podu ringa.

Dok je za Velasqueza izgledno da ćemo ga ponovno gledati u WWE-u, kod Furyja je budućnost u slavnoj kečerskoj organizaciji upitna. Iako je pokazao interes, 'Kralj Cigana' će se sada vjerojatno, barem na neko vrijeme, posvetiti boksu. Podsjetimo, revanš njega i Deontaya Wildra planira se za veljaču iduće godine.

Linker
24. travanj 2024 22:04