Ostalo

(VIDEO) LFA 110 rezultati: Jaqueline Amorim upisala drugi najbrži nokaut u povijesti promocije

Jaqueline Amorim
 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Priredba se održala sinoć u Oklahomi, a dobili smo privremenog prvaka muha kategorije

Legacy Fighting Alliance (LFA) organizacija sinoć je dobila privremenog prvaka muha kategorije. Charles Jonhson (9-2) savladao je podijeljenom sudačom odlukom (49-45, 48-46, 46-48) Japanca Yumu Horiuchija (8-4). Suci nisu imali lak posao pri bodovanju izrazito kompetitivne i ujednačene borbe.

Početak borbe, konkretnije prva runda donosi ispitivanje snaga i pomalo rezervirane pristupe obojice boraca. Pretežno su se bacali udarci nogama, no Johnson je pogodio jedan kvalitetan udarac desnom rukom i uzdrmao protivnika. Taj trenutak ujedno je i najupečatljiviji dio prve runde. Horiuchi je u drugoj rundi nastavio istim tempom s puno kickova. Djelovao je Japanac bolje u drugoj rundi i činilo se kako je dvaput ozbiljnije pogodio Johnsona, no on je tvrdio da nije ozbiljnije uzdrman. Američki borac bio je poprilično aktivan i po pitanju trash talka te je neprestano komentirao i dobacivao Japancu. Horiuchi je narušio svoje šanse za pobjedom onog trena kad je pogodio protivnika udarcem u međunožje te je kažnjen oduzimanjem jednog boda.

Japanski borac svjestan štete koju si je prouzrokovao ilegalnim udarcem podigao je tempo iduće dvije runde. Johnson je djelovao sve umornije no pružao je itekako dobar otpor. Treneri iz Johnsonova kuta između četvrte i pete runde rade dobar posao motivacijskim govorom te Johnson pruža jako dobru petu rundu iz puno pritiska i ponešto konkretne štete. Oba borca smatrali su da zaslužuju pobjedu i pojas privremenog prvaka. Charles Johnson na koncu je pobijedio tijesnom odlukom na bodove, no nije naročito zadovoljan svojom izvedbom.

''Razočarao sam samog sebe. Smatram da se nisam borio u skladu s mojim mogućnostima, no svejedno sam došao do pobjede.Osjećam da sam zaslužio tu pobjedu, no nisam se borio onako kako mogu.'', rekao je Johnson u razgovoru s Alanom Joubanom nakon borbe.

Preostaje vidjeti hoće li Johnson ostati privremeni prvak. Aktualni prvak muha kategorije Victor Altamirano 31. kolovoza nastupa na DWCS-u i ukoliko dobije ugovor s UFC-om, izgledno je da Johnson preuzima njegovo mjesto prvaka.

Od ostalih borbi valja izdvojiti borkinju slamka kategorije, Jaqueline Amorim. Ona je u četvrtoj borbi svoje karijere upisala četvrtu pobjedu, a samo deset sekundi je trebala za nokaut protiv Kanađanke Megan Owen (1-1). Brazilka je na taj način došla do drugog najbržeg nokauta u povijesti promocije, a Taylor Johnson ostaje rekorder. On je 2017. godine na LFA 11 priredbi nokautirao Dana Hubera za osam sekundi.

Ostale rezultate LFA 110 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

LFA 110 - rezultati

Charles Johnson def. Yuma Horiuchi via podijeljena sudačka odluka (49-45, 46-48, 48-46)

Renato Valente def. Chibwikem Onyenegecha via podijeljena sudačka odluka (30-27, 28-29, 30-26)

Christian Natividad def. Luis Aguirre via jednoglasna sudačka odluka (29-27, 29-27, 29-26)

Jaqueline Amorim def. Megan Owen via KO/TKO – Round 1, 0:10

Oscar Herrera def. Arpan Gurung via submission (armbar) – Round 2, 3:17

Linker
26. travanj 2024 13:02