Ostalo

(VIDEO) Meč je potrajao samo 27 sekundi: Prisjetite se kako je Pudzianowski nokautirao Gracieja!

Mariusz Pudzianowski vs. Rolles Gracie (donji)

 Screenshot (youtube, Ksw)
Legendarni poljski ‘‘strongman‘‘ ovog vikenda odradit će svoj novi MMA nastup

Ogroman KSW-ov event čeka nas ovog vikenda, točnije u subotu navečer. Poljaci će održati takozvani ‘‘Colosseum 2‘‘ event, a u skloput tog spektakla okupit će gotovo sve svoje najveće zvijezde.

Mamed Khalidov i Scott Askham svojom trilogijom predvodit će priredbu. Oba borca upisala su po jednu pobjedu u međusobnim obračunima, a tko će izaći kao pobjednik trilogije, saznat ćemo u kasnim subotnjim satima.

Osim Khalidova i Askhama, na eventu će se održati i tri borbe za pojas prvaka. Marian Ziolkowski branit će titulu u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Salahdine Parnasse, privremeni prvak lake kategorije. Jakub Wiklacz pojas u bantamu branit će protiv Brazilca Werllesona Martinsa, a Pavel Pawlak i Tomasz Romanowski borit će se za upražnjenu titulu u srednjoj kategoriji. Titula je upražnjena još od odlaska Roberta Soldića u ONE Champonship.

Ponajveća zvijezda eventa bit će ipak Mariusz Pudzianowski, legendarni poljski ‘‘strongman‘‘, ali i borac iza kojeg je 26 profesionalnih MMA nastupa. Pudz je 17 puta slavio, a osam puta je poražen u MMA mečevima.

Njegov protivnik bit će Artur Szpilka, renomirani poljski boksač iza kojeg je 29 profesionalnih boksačkih mečeva (24-5-0). Szpilka je u ring ulazio s boksačima poput Deontayja Wildera, Adama Kownackog i Dereka Chisore, a posljednji boksački meč odradio je u petom mjesecu 2021. godine. Tada ga je u prvoj rundi nokautirao Lukasz Rozanski, Poljak koji je nedavno prekidom u prvoj porazio i našeg Alena Babića. Szpilka iza sebe ima i dva MMA nastupa, a oba put je došao do pobjede.

Ususret novom nastupu Mariusza Pudzianowskog, KSW nas je podsjetio na spektakularan nokaut koji je upisao sredinom 2016. godine. Pudzianowski se tada borio s Rollesom Graciejem Jr.-om, članom kultne obitelji Gracie.

BJJ majstor nije stigao niti doći do pokušaja rušenja i odvođenja borbe u parter, jer Pudzianowski ga je nokautirao nakon samo 27 sekundi borbe.

Kako je taj nokaut izgledao, možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
14. travanj 2024 14:24