Ostalo

(VIDEO) MMA na Olimpijskim igrama? Pogledajte što je Dana White rekao o ovoj vječnoj temi

Dana White

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Čelni čovjek UFC-a ima dobar argument zašto bi mješovite borilačke vještine trebale biti posebna olimpijska disciplina

Stručnjaci za MMA, uključujući bivše UFC borce, raspravljaju o mogućem uključivanju borilačkih vještina u Olimpijske igre dok se navijači broje do Pariza 2024.

Tema uključivanja MMA u Olimpijske igre se, ne iznenađuje, pojavljuje svake četiri godine, ali još uvijek ne postoji pravi napor da se najbrže rastući sport na svijetu uvrsti u najveći sportski događaj na svijetu.

Dok se navijači broje do otvaranja Olimpijskih igara 2024. u Parizu, pogledajmo što su neka od najpoznatijih imena u svijetu slobodne borbe rekla o mogućem uključivanju ovog sporta u taj događaj. U lipnju 2022. godine, predsjednik UFC-a, Dana White, razgovarao je s Laurom Sanko tijekom virtualnog Q&A-a s navijačima, gdje je voditelj promocije upitan o svom mišljenju o uključivanju MMA-a u olimpijski raspored.

„Mislim da bi to već trebala biti olimpijska disciplina“ tvrdio je White, objašnjavajući kako, iako osobno nije uključen u napore da se sport uvrsti, i dalje bi volio vidjeti MMA u takvom povijesnom i značajnom događaju.

„To nije moj posao. To nije ono čime se bavim. Ne forsiram da se ovo pretvori u olimpijski sport. No, ipak se slažem s onim tko je rekao da bi bilo dobro da je naš sport olimpijska disciplina.“

Zanimljivo je da je White također istaknuo da bi Međunarodni olimpijski odbor trebao biti taj koji će se zalagati za uvođenje MMA-a, s obzirom na dramatičan pad globalne gledanosti u posljednjim godinama.

„I da ne spominjem činjenicu da je jedan od velikih problema s Olimpijadom trenutno gledanost... Želite gledatelje? Stavite MMA na Olimpijadu.“ Olimpijada u Pekingu 2008. godine privukla je otprilike 3,5 milijardi gledatelja, dok je 2012. u Londonu taj broj porastao na 3,6 milijardi, međutim, Rio 2016. privukao je samo 3,2 milijarde, a Tokio 2020. vidio je daljnji pad na 3,05 milijardi" rekao je White koji stvari očito gleda s poslovnog gledišta.

Linker
02. rujan 2024 23:23