Ostalo

(VIDEO) Najbolji meč 2022. godine: Pogledajte makljažu s posljednje ONE-ove priredbe

Capitan Petchyindee vs. Hiroki Akimoto

 Screenshot (youtube, One)
Borba za kickboxing prvaka bantam kategorije bila je jednostavno nevjerojatna

Ukoliko niste ove godine detaljno pratili priredbe ONE Championship promocije, možemo vam sa sigurnošću reći da ste svašta propustili. Gotovo svaki event ove azijske promocije nudi nekoliko nevjerojatno uzbudljivih borbi, a tako je bilo i s prošlom, ONE Championship: X priredbom.

Čak 20 mečeva gledali smo u sklopu tog eventa. Od modificiranog meča Demetriousa Johnsona i Rodtanga Jitmuangnona pa sve do grappling obračuna Reiniera de Riddera i Andrea Galvaoa, uzbuđenja nisu izostala. Priredba je bila podijeljena u tri dijela, a prema osobnom mišljenju autora ovog teksta, najbolja borba večeri dogodila se na drugom dijelu priredbe.

Japanac Hiroki Akimoto i Tajlanđanin Capitan Petchyindee Academy obračunali su se u meču za ONE-ovog kickboxing prvaka bantam kategorije. Capitan je branio titulu, ali Akimoto je novi prvak.

Međutim, neovisno o ishodu borbe, u prvi plan je bitno staviti kvalitetu ovog meča. Od prve do posljednje minute gledali smo nevjerojatno dobru borbu, otvorene razmjene, tehnički profinjene udarce i beskompromisan rat dvojice ratnika. Iako je tek četvrtina godine prošla, ovaj meč ozbiljan je kandidat za najbolju borbu godine i jako teško ćemo gledati nešto bolje od ovog u narednom periodu.

Nema smisla previše pisati što se događalo. Najbolje je da pogledati svojim očima kako je Akimoto slavio jednoglasnom odlukom u ovom strašnom meču. Snimku borbe možete pogledati u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 11:01