Ostalo

(VIDEO) Meč ‘Mighty Mousea‘ i Rodtanga dostupan je svima: Pogledajte borbu koju ne smijete propustiti

Rodtang Jitmuangnon i Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
ONE Championship promocija počastila nas je pravom poslasticom od pretprošlog vikenda

Tjedan dana prošlo je od nevjerojatno zanimljive One Championship: X priredbe. Najbolja azijska borilačka promocija ponudila je spektakl s čak 20 raznoraznih mečeva, a borba Demetriousa Johnsona svakako je privukla ponajviše pažnje.

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, odlučio se okušati protiv Rodtanga Jitmuangnona, ponajboljeg muay Thai borca svijeta. 24-godišnji Tajlanđanin iza sebe ima preko 300 profesionalnih mečeva, a u više od 250 ih je slavio. Prvak je ONE-ove muha kategorije u muay Thaiju i uistinu je zastrašujuć borac.

Čelnici promocije na zanimljiv su način složili pravila ovog meča, kako niti jedan od boraca ne bi bio zakinut. Borba je bila predviđena na četiri runde po tri minute. Prva i treća runda bile bi prema pravilima muay Thaija, a drugu i četvrtu rundu borci bi odradili po MMA pravilima.

Na neki način time se blago išlo u korist Rodtanga, jer je imao priliku započeti meč na ''svom terenu''. Svjestan je Rodtang bio što ga čeka u MMA rundama te je silovito krenuo od prve sekunde. Demetrious Johnson našao se u seriji problema na samom početku, ali prezentirao je svoju karakterističnu mirnoću i strpljenje te je preživio početni nalet. Kako je muay Thai runda odmicala, DJ je bio sve bolji te je nekoliko puta impresivno pogodio Rodtanga i pritom je dočekao kraj prve runde.

MMA runda pokazala je što hrvanje i BJJ znače u obračunu dvojice boraca. U trenutku kad je Johnson odlučio odvesti borbu u parter, zapravo smo gledali početak kraja. Brzo je ''Mighty Mouse'' završio i na leđima Rodtanga te ga je ugušio u drugoj rundi.

Bio je to nevjerojatno zabavan meč prema modificiranim pravilima. Nažalost, ova ONE-ova priredba jednim dijelom bila je PPV priredba te je bilo potrebno platiti ukoliko želite pogledati najzanimljiviji dio programa. Dobra je vijest kako azijska promocija nije dugo čekala na objavu snimke ovog meča.

Naime, na njihovom YouTube kanalu dostupna je snimka kompletne borbe između Rodtanga i Demetriousa Johnsona. Nemamo puno toga za reći, osim da pokrenete video i uživate u sjajnom meču dvojice majstora. Video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
05. svibanj 2024 06:02