UFC

(VIDEO) Desni kroše bio je presudan: Pogledajte kako je Ankalaev nokautirao Johnnyja Walkera

Magomed Ankalaev (lijevo) vs. Johnny Walker (desno)

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Odlični Magomed Ankalaev upisao je jako lijep nokaut u drugoj rundi

Veliki favorit bio je Magomed Ankalaev uoči meča protiv Johnnyja Walkera. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku je iznosio oko 1,20, a dagestanski poluteškaš opravdao je status favorita.

Ankalaev je Walkera nokautirao sredinom druge runde i deseti put u dosadašnjoj karijeri slavio je nokautom. Presudna sekvenca dogodila se nakon što je Walker dosta loše pokušao zadati ‘‘low kick‘‘ desnom nogom.

Ekspresno je Ankalaev podigao svoju lijevu nogu i bio je spreman blokirati taj udarac. Walker je ispao iz balansa nakon neuspjelog ‘‘kicka‘‘, a pokušao se izvući bacivši desni direkt kojim je čak uspio i pogoditi Ankalaeva. Međutim, totalno izvan ravnoteže, u vrlo nezahvalnoj poziciji, našao se Walker nakon tog udarca.

Sjajno je Ankalaev prepoznao da je Walker unutar dosega i van balansa, a priliku je iskoristio pogodivši ga odličnim desnim krošeom/swingom. Walker je dosta ružno pao na tlo, ali i dalje je bio pri svijesti. Ankalaev je zadao još jedan snažan udarac desnicom, a sudac Marc Goddard uskočio je kako bi poštedio Walkera teže štete.

Johnnyju je ovo bio peti poraz u 30. profesionalnom nastupu, a čak pet puta u karijeri je nokautiran. Još prije dolaska u UFC, Walker je dvaput gubio nokautom, a unutar najveće svjetske MMA organizacije nokautirali su ga Corey Anderson, Jamahal Hill i Magomed Ankalaev.

Podosta štete pretrpio je Walker u svojim mečevima i nerijetko se navodi da Walker ima ‘‘staklenu bradu‘‘. Možda je pretjerano reći da je brada ‘‘staklena‘‘ jer ipak se radi o poluteškašima, ali činjenica je da Walker prečesto gubi teškim nokautima.

Snimku nokauta koji je sinoć pretrpio možete pogledati putem SK Fighta, odnosno klikom na LINK.

Linker
27. travanj 2024 07:15