Ostalo

(VIDEO) Neporaženi švedski Hrvat upisao rekordno brzi nokaut, pogledajte sjajan ‘spinning fist‘

Turkalj vs. Soldatov
 screenshot (Twitter)
50. priredba Brave FC promocije donijela je impresivnu pobjedu Antona Turkalja

Jučer je održana 50. priredba velike bliskoistočne borilačke promocije, Brave FC-a, a jedna od zvijezda te na kraju borac koji je upisao najupečatljiviji nastup bio je Anton Turkalj. Riječ je o 24-godišnjem borcu iz Švedske, čiji je otac inače iz Rijeke, a majka Šveđanka. Ovo je bio njegov sedmi profesionalni MMA nastup i isto tako sedma pobjeda. Treći put nastupio je u borilištu ove vrlo kvalitetne promocije.

Na priredbi koja se održala na nacionalnom stadion u Bahreinu, Turkalj je bio bolji od Konstantina Soldatova iz Kazahstana, a borbu je završio za 13 sekundi, čime je postavio rekord za najbrži nokaut u povijesti promocije. Tehnika kojom je do pobjede došao je kružni udarac šakom, mnogima poznatiji kao "spinning back fist". Brave FC je kraj borbe podijelio na svom Twitter profilu, a mi ga donosimo ispod odlomka.

Ovaj 193 centimetra visoki poluteškaš inače je izuzetno talentirani borac, koji bi se možda već nakon ove borbe mogao naći u nekoj još većoj promociji. U razgovoru putem kojeg se još krajem 2019. godine predstavio čitateljima Fight Sitea, otkrio je kako je izuzetno vezan uz domovinu svog oca te kako bi volio uskoro se boriti u Hrvatskoj. Osim toga, neke ranije borbe odradio je u hlačicama s već poznatim motivom crveno-bijelih kockica.

Linker
26. travanj 2024 08:22