Ostalo

(VIDEO) Ngannou želi okršaj s Delijom! ‘Posljednji je pobijedio Ferreiru i još uvijek je tamo, zašto ne?‘

Ante Delija i Francis Ngannou

 Profimedia
Kamerunski nokauter Arielu Helwaniju otkrio je kako ga zanima borba s najboljim hrvatskim teškašem

Nakon gotovo tri godine izbivanja iz MMA sporta, Francis Ngannou prošlog se vikenda vratio u oktogon te pobijedio Renana Ferreiru tehničkim nokautom u prvoj rundi i tako, u svom PFL debiju, osvojio inauguralni Super Fight naslov teške kategorije. Od onog trenutka kad je Dan Miragliotta prekinuo Kamerunčevu kanonadu udaraca nad brazilskim teškašem, jedno od glavnih pitanja u svjetskoj MMA zajednici postalo je: Tko je sljedeći za "Predatora"? Odgovor na to pitanje mogao bi biti - Ante Delija!

Najbolji hrvatski teškaš, naime, bio je prisutan u rijadskom The Mayadeenu i to u svojstvu zamjenskog borca za glavnu borbu večeri. Već je to, samo po sebi, bila potvrda kako osvajač PFL-ovog teškaškog turnira iz 2022. godine i dalje vrlo visoko kotira u "heavyweight" diviziji američke promocije, odnosno kako spada u najuži krug potencijalnih protivnika za onog tko iz borbe kamerunskog i brazilskog nokautera izađe kao pobjednik. Na koncu je podignuta Ngannouova ruka, a brojni hrvatski i regionalni MMA fanovi nadali su se kako bi još iste večeri Delija mogao biti predstavljen kao sljedeći "Predatorov" protivnik. To se nije dogodilo, međutim, bivši UFC-ov prvak u svom je posljednjem javnom istupu sam dao do znanja kako bi u narednom meču rukavice mogao ukrstiti upravo s 34-godišnjim Dubrovčaninom!

"U PFL-u još uvijek postoje neka imena. Posljednji tip koji je pobijedio Ferreiru, Ante Delija, on je još uvijek tamo", rekao je Ngannou tijekom gostovanja kod Ariela Helwanija pa, na voditeljevo pitanje o tome je li hrvatski teškaš taj koji ga zanima, odgovorio: "Bio je rezerva u ovoj borbi, pa zašto ne?".

Iako smo još daleko od službenog dijela, Ngannouova izjava predstavlja veliki pomak u priči o njegovom eventualnom okršaju s Delijom. Najbolji hrvatski teškaš, naime, više je puta javno isticao kako bi želio ući u oktogon s 38-godišnjim Kameruncem, dok je s druge strane po tom pitanju uglavnom vladala tišina. Nakon potpisivanja ugovora s PFL-om, Ngannou se otisnuo u boksačke vode i bio fokusiran na mečeve s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, no sada se vratio u svoje prirodno okruženje - oktogon - a nakon pobjede nad Ferreirom Delija se nameće kao jedna od primarnih i logičnih opcija za njegov sljedeći meč. Interes je, dakle, obostran, borba između Delije i Ngannoua predstavlja apsolutno realan scenarij, a ako dođe i do konačne realizacije, bit će to najveći meč jednog hrvatskog MMA teškaša u eri nakon Mirka Filipovića.

Spomenimo za kraj kako je Ngannou nagovijestio svoj povratak u PFL-ov oktogon u prvoj polovici sljedeće godine, a mi se nadamo kako će mu s druge strane stajati upravo - Ante Delija!

Linker
22. listopad 2024 21:54