Ostalo

Ante Delija za FS povodom Ngannouove jučerašnje izjave: ‘Mogu se boriti protiv njega, mogu ga i pobijediti. Za ovo radim cijeli život‘

Ante Delija

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Delija iza sebe definitivno ima pobjede nad relevantnim imenima te s te strane ne bi trebalo biti nikakvih prepreka da se ovaj meč i dogovori

Još po dolasku Francisa Ngannoua u PFL, domaćim fanovima odmah je došla jedna podosta i logična misao. Najbolji hrvatski MMA teškaš, Ante Delija, već je dugo dio PFL-a gdje je jednom i osvojio turnir vrijedan milijun dolara, a ujedno je i jedan od najboljih teškaša van UFC-a općenito, tako da borba između njega i Ngannoua itekako ima smisla.

Prošloga je vikenda Francis uspješno debitirao u PFL-u, dominantno svladavši Renana Ferreiru prekidom u prvoj rundi. Osim Ngannoua, Ferreiru je u posljednjih pet godina porazio još samo jedan čovjek, a radi se, naravno, upravo o našem Anti Deliji koji ga je također porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Nalazio se i Ante prošloga vikenda u Rijadu, a upravo on bio je zamjenski borac u meču između Ferreire i Ngannoua. Nije to promaklo Francisu, koji je jučer gostovao kod Ariela Helwanija, te je o Deliji rekao sljedeće:

"U PFL-u još uvijek postoje neka imena. Posljednji tip koji je pobijedio Ferreiru, Ante Delija, on je još uvijek tamo. Bio je rezerva u ovoj borbi, pa zašto ne?‘‘, izjavio je Francis, te tako otvorio vrata za ovaj potencijalni meč.

Povodom ove izjave Francisa Ngannoua, porazgovarali smo i s Antom, a evo kako je on reagirao na jučerašnje riječi ‘‘Predatora‘‘:

‘‘Drago mi je da je Ngannou spomenuo moje ime kao potencijalnog protivnika. Nisam još razgovarao s PFL-om, nisam razgovarao ni s njim osobno jer se nisam ni nadao da će me uopće spomenuti. Naravno da sam sretan zbog toga, sretan sam što je njegova želja da se potencijalno bori sa mnom. Meni je to apsolutno drago. Cijeli život sam radio i počeo uopće trenirati da bih se borio s najboljima‘‘, rekao je Delija za Fight Site, pa nastavio:

‘‘Daj Bože da se borim s njim. Mislim da sam zaslužio priliku, pobijedio sam i Goltsova koji je dva puta bio u finalu, ali i Ferreiru koji je osvojio turnir. Nažalost, ozlijedio sam se u posljednjem meču i nisam mogao dati 100 posto od sebe. Siguran sam da bih pobijedio i Moldavskog. Mislim da zaslužujem priliku, mislim da se mogu boriti s njim, ali i da ga mogu pobijediti ako dobijem priliku‘‘, dodao je.

Što reći, osim da pomno pratimo PFL i sljedeće poteze organizacije. Delija iza sebe definitivno ima pobjede nad relevantnim imenima te s te strane ne bi trebalo biti nikakvih prepreka da se ovaj meč i dogovori, a s obzirom da je Ante i sam osvojio turnir, nije neobično da se Ngannou želi okušati i protiv njega.

Linker
24. listopad 2024 07:30