Ostalo

(VIDEO) Nokaut dana: Bomba u bare knuckle duelu dva bivša UFC-ova teškaša

Godbeer vs. May
 screenshot
Proteklog vikenda održana je prva priredba Valor Bare Knuckle promocije, koju je osnovao legendarni borac Ken Shamrock. Debi promocije predvodio je teškaški turnir na kojem se dogodio i jedan od najboljih bare knuckle nokauta koji smo vidjeli. Pogledajte kako je Mark Godbeer savladao Jacka Maya u sudaru dva bivša UFC teškaša.

Bivši UFC-ov teškaš Mark Godbeer postao je Valor Bare Knuckle prvak teške kategorije osvojivši turnir u kojem su osim njega sudjelovali Jack May, Mighty Mo Siliga i Rameau Sokoudjou. Nokautom je prvo savladao Maya, a onda i Mighty Moa u finalu. No, ovaj prvi nokaut ostavio je puno jači dojam.

U susretu dva bivša člana UFC-ove teške kategorije, Godbeer je Maya prvi put na pod poslao već nakon otprilike pola minute. Sudac je Mayu brojao, nakon čega ga je ovaj uvjerio da se oporavio i da je spreman nastaviti borbu. No, to nije bilo točno i Godbeer je kvalitetno primijetio kako May nije u potpunosti povratio svoju koncentraciju. Čim je sudac dao znak za nastavak borbe, zaletio se i pronašao put za svoj desni kroše točno u bradu protivnika. May je istog trenutka pao bez svijesti, a scene koje su uslijedile nakon toga nisu bile za svačije oči. Srećom, nakon nešto više od dvije minute vratila mu se svijest te je sjeo, a kasnije i čestitao Godbeeru na ovoj pobjedi. Snimku nokauta možete pogledati ispod teksta.

Valor Bare Knuckle inače se razlikuje od drugih promocija boksa bez rukavica po tome što se mečevi ne održavaju u ringu ili kavezu nego u tzv. jami (The Pit). To uopće ne treba čuditi kad se zna da je promociju osnovao Ken Shamrock, čiji se MMA tim, zapravo prvi američki MMA tim tipa kakve danas poznajemo zvao upravo tako, The Pit. Prva priredba rasprodala je tribine, dok je prijenos išao putem PPV-a. Koliko je to bilo uspješno ne znamo, ali taj odgovor bi nam trebao dati podatak o tome koliko brzo će uslijediti druga priredba ove promocije. Špekulira se čak kako bi na njoj trebao nastupiti i sam Ken.

Linker
24. travanj 2024 02:12