Ostalo

(VIDEO) Nokaut kakav ne viđamo često! Mladi Afrikanac plasirao je udarac koljenom iz jako teške pozicije

Siyanda Vilakazi vs. Tebatso Matlhobowane

 Twitter (efc Worldwide)
23-godišnji Siyanda Vilakazi prezentirao je visoku dozu atletičnosti, ali i kreativnosti

Proteklog vikenda u Južnoafričkoj Republici održan je EFC 115 event. Vjerojatno vodeća afrička MMA organizacija uspješno posluje od 2009. godine i mnoštvo je afričkih boraca koji su započeli svoj MMA put u toj organizaciji, a kasnije su dogurali do najvećih svjetskih MMA pozornica.

Dricus Du Plessis danas je UFC-ov prvak srednje kategorije, ali nekoć je Du Plessis držao pojaseve u EFC-ovoj srednjoj, ali i u velter kategoriji. Manon Fiorot bila je EFC-ova prvakinja lake kategorije, a danas je ponajbolja borkinja na svijetu.

Dalcha Lungiambula, Jared Vanderaa, Garreth McLellan, Don Madge itd. još su neki od poznatih boraca koji su nekoć nastupali u EFC-u, ali danas ćemo se dotaknuti dvojice koji su tek na počecima svojih MMA karijera.

Siyanda Vilakazi (1-1-0) proteklog vikenda odradio je svoj drugi MMA nastup i upisao je prvu pobjedu. Vilakazi je porazio debitanta Tebatsa Matlhobowanea, a razlog zbog kojeg spominjemo ovu dvojicu leži u načinu na koji je završio meč.

Naime, Vilakazi je na spektakularan način okončao borbu koja je potrajala samo deset sekundi. Matlhobowane uspio je uhvatiti ‘‘kick‘‘ Vilakazija i pokušavao je srušiti protivnika koji je držao balans na jednoj nozi. Vilakazi ne samo da je uspio obraniti pokušaj rušenja, nego je čak i nokautirao Matlhobowanea iz vrlo nezahvalne pozicije.

Nema smisla da vam sve u detalj opisujemo. Najbolje je da sami pogledate ovaj nokaut. Video je ispod teksta, a Vilakazijev nokaut zasigurno će biti jedan od najspektakularnijih u ovoj kalendarskoj godini.

Linker
04. rujan 2024 18:20