Ostalo

Sjajna izvedba Benjamina Šehića! Bosanskohercegovački teškaš izdominirao je opasnog Gruzijca na priredbi u Francuskoj

Benjamin Šehić

 Instagram (ares)
29-godišnji ‘‘Benjo‘‘ došao je do četvrte pobjede unutar jake francuske MMA organizacije

Benjamin Šehić nešto je sporije otvorio prvu rundu. Njegov početni pokušaj rušenja nije bio uspješan i Šehić je reagirao povlačenjem protivnika u polugard. Bosanskohercegovački teškaš pokušavao je doći do dubokog polugarda, zavlačenjem desne ruke pod lijevu nogu Jorjolianija tražio je priliku za ‘‘sweep‘‘, ali Gruzijac je dobro kontrolirao Šehića iz gornje pozicije. Ipak, Jorjoliani nije pokazao dovoljno aktivnosti i sudac je sredinom runde vratio borbu na noge.

Čim bi Jorjoliani plasirao kombinaciju u stojci, Šehić bi krenuo po rušenje. Međutim, ponovno se Benjamin našao u donjoj poziciji, ali ovaj put je puno bolji posao odradio. Slično kao u prošlom meču, Šehić je protivnikovu ruku zaključao pokušajem ‘‘omoplate‘‘. Za razliku od Mamadoua Mbayeja kojeg je Šehić završio iz te pozicije, Jorjoliani je uspio izvući ruku, ali Šehić je odlično reagirao i uzeo je leđa svom protivniku. Uslijedio je nemilosrdni ‘‘ground and pound‘‘ Benjamina Šehića. Bilo je tu osnove za prekid meča jer Jorjoliani se nije aktivno branio, ali sudac je pustio rundu do samog kraja.

Vidljivo iscrpljeni Jorjoliani jedva je odsšetao do svog kuta i bilo je vidljivo kako Šehić ima odličnu priliku za dovršiti posao u drugoj rundi. Nije ‘‘Benjo‘‘ ipak srljao, nego je strpljivo čekao priliku za ‘‘double leg‘‘ rušenje do kojeg je došao nakon otprilike dvije minute druge runde.

‘‘Ajmo ga tući‘‘, čulo se iz Šehićevog kuta, a svima koji su gledali meč bilo je jasno kako će ubrzo uslijediti kraj ovog meča.

Premoreni i ozbiljno uzdrmani Jorjoliani nije se više branio, a nekoliko Šehićevih udaraca iz gornje pozicije bilo je dovoljno da sudac napokon prekine ovaj meč. Tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio je Benjamin Šehić.

Sve u svemu, odličan nastup bosanskohercegovačkog teškaša kojem je ovo sedma pobjeda u 11. profesionalnom nastupu (7-4-0). Šest nastupa Šehić je odradio unutar Ares FC organizacije i upisao je četiri pobjede. ‘‘Benjo‘‘ se etablirao kao ponajbolji teškaš ove francuske MMA organizacije i trenutno je u seriji od dvije uzastopne pobjede.

Šehić je neposredno nakon meča ipak istaknuo kako nema želju boriti se s aktualnim prvakom teške kategorije, Abu Bakrom Bathilyjem, jer radi se o njegovom timskom kolegi iz MMA Factoryja. Bathily je čak i pomagao Šehiću u pripremama za ovaj meč.

Gruzijac Jorjoliani danas je debitirao unutar Aresa, a meč protiv Šehića bio je njegov 13. meč u profesionalnoj MMA karijeri, ali i peti poraz.

Linker
06. rujan 2024 05:29