Ostalo

(VIDEO) Novi ACA prvak brutalnim nokautom ugasio bivšeg UFC-ovog teškaša

Johnson vs. Omielanczuk
 screenshot/Facebook
Tony Johnson Jr. novi je prvak teške kategorije ruske Absolute Championship Akhmat promocije

114. priredba ruske promocije ACA, po mnogima najbolje MMA promocije u Europi, donijela je borbu za titulu novog prvaka teške kategorije. U njoj su se sastala dva iskusna borca kraljevske kategorije. Tony Johnson Jr., borac koji se već ranije nadmetao za ACA titulu, iza sebe ima iskustvo u gotovo svim najvećim promocijama svijeta osim UFC-a.

S druge strane bio je Daniel Omielanczuk, borac s iskustvom od čak devet borbi u Octagonu, gdje je upisao četiri pobjede i pet poraza. Poljak je u ovaj duel ušao kao blagi favorit, budući da je iza sebe imao niz od četiri pobjede u ACA borilištu, posljednje tri nokautom u prvoj rundi. No, sama borba potvrdila je kako u ovom sportu status favorita ne znači puno.

Johnson je borbu završio nakon samo 69 sekundi prve runde i to tako da je Omielanczuka lijevim krošeom pogodio toliko jako i precizno da je ovaj istog trenutka bio ugašen. Osim toga, ovo je prvi poraz nokautom u dugoj karijeri poljskog borca, tijekom koje je odradio 36 borbi. Do sada je tek jednom izgubio zahvatom te osam puta sudačkom odlukom. 38-godišnji Poljak ovo nikako nije očekivao.

36-godišnji "Hulk" ovom je pobjedom svoj profesionalni omjer doveo na 14-5-1, a osvajanje ACA titule svakako mu je najveći uspjeh u karijeri, tijekom koje je pobjeđivao Derricka Lewisa, Tima Sylviju i Alexandra Volkova, a borio se i protiv Daniela Cormiera. Sigurno je jedan od najboljih aktualnih svjetskih teškaša koji nije dobio priliku okušati se u UFC-u. No, čini se kako mu je u ACA jako dobro. Za ovu promociju znamo da jako dobro plaća, vjerojatno sad kao prvaku puno bolje nego što bi mu Dana White i ekipa bili spremni staviti na stol.

Pogledajte ovaj impresivan nokaut!

Linker
24. travanj 2024 21:28