Ostalo

(VIDEO) ONE dobio novog prvaka u dva različita sporta: Njihov MMA prvak nije se dobro proveo protiv Muay Thai prvaka

Jonathan Haggerty

 Screenshot (youtube, One)
26-godišnji Jonathan Haggerty porazio je Fabricija Andradea bez većih problema

ONE Championship organizacija sinoć je dobila još jednog prvaka u dva različita sporta. Nakon što je ranije ove godine šokirao svijet nokautiravši Nong-O Gaiyanghadaa u meču za Muay Thai titulu u bantam kategoriji, Jonathan Haggerty sinoć je došao do titule i u kickboksu također.

Sjajni engleski udarač borio se za upražnjeni pojas ONE-ove bantam kategorije, a na suprotnoj strani ringa našao se Brazilac Fabricio Andrade. Kao i Haggerty, Andrade je također bio u lovu na drugu titulu, jer Brazilac je trenutno MMA prvak ONE-ove bantam kategorije (-145 ‘lbs‘).

Andrade je inače na glasu kao ponajbolji udarač među ONE-ovim MMA borcima, ali razine ipak postoje, što je Jonathan Haggerty i dokazao. Kickboks i Muay Thai jako su bliski sportovi, osjetno bliži nego MMA i kickboks, a Fabricio Andrade to je sada osjetio na svojoj koži.

Dominantan je bio Haggerty već od početnih minuta borbe. Njegova raznovrsnost i brzina radila je probleme Andradeu, ali uspio je i Brazilac povezati nekoliko lijepih kombinacija tijekom prve runde. Ipak, kako je meč odmicao, Haggerty je sve više preuzimao incijativu, a do pobjede je došao nakon minutu i 57 sekundi druge runde. ‘‘General‘‘ je nokautirao Andradea i postao je četvrtim borcem u povijesti ONE-a koji se okitio titulama u dva različita sporta.

Prije njega to su ostvarili Stamp Fairtex, Sam-A Gaiyanghadao i Regian Eersel. Stamp Fairtex nedavno je dodala MMA titulu svojim titulama u kickboksu i Muay Thaiju, a time je postala prva u povijesti ONE-a s titulama u tri različita sporta. Jonathan Haggerty planira joj se pridružiti osvajanjem titule u MMA-u.

‘‘Fabricio (Andrade), želim tvoj MMA pojas. Rekao si da želiš moj Muay Thai pojas, ali ja sada vodim 1-0. Dolazim po tvoj MMA pojas.‘‘, Haggerty je poručio Andradeu.

26-godišnji Haggerty iza sebe nema MMA iskustvo i jako teško bi se nosio s Andradeom ako bi borba završila u parteru. No, velike su šanse da će ONE pružiti Haggertyju priliku da doda još jednu titulu u svoju kolekciju. Englez je trenutno ponajveća ONE-ova zvijezda.

Na sinoć održanom ONE Fight Night eventu gledatelji su imali prilike gledati još jedan obračun za pojas. Tye Ruotolo i Muhammad Abdulkadirov borili su se za inauguralnog prvaka ONE-ove velter kategorije, a bio je to obračun prema ‘‘submission grappling‘‘ pravilima. Nismo vidjeli ‘‘submission‘‘ u tom meču, a nakon deset minuta borbe, jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Ruotolo.

Rezultate ostatka eventa pročitajte u nastavku članka.

ONE Fight Night 16 - rezultati

Jonathan Haggerty def. Fabricio Andrade via TKO - R2, 1:57 - meč za kickboks titulu u bantam kategoriji

Tye Ruotolo def. Magomed Abdulkadirov via jednoglasnom odlukom sudaca – grappling meč za titulu u velter kategoriji

Saeksan Or Kwanmuang def. Johan Estupiñan via jednoglasnom odlukom sudaca

Halil Amir def. Ahmed Mujtab via TKO: R1, 5:00

Sinsamut Klinmee def. Mouhcine Chafi via jednoglasnom odlukom sudaca

Rui Botelho def. Peimian Zhang via podijeljenom odlukom sudaca

Ayaka Miura def. Bo Meng via Submission (Scarfhold Americana) - R1, 2:09

Ben Tynan def. Ji Wo Kang via Submission (Arm Triangle Choke) - R3, 1:22

Cristina Morales def. Anna Jaroonsak via TKO - R1, 2:54

Lito Adiwang def. Jeremy Miado via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
06. svibanj 2024 19:42