Ostalo

(VIDEO) ONE Revolution: Pobjeda BJJ superzvijezde, Aliakbari teško nokautiran, Lee detroniziran

Malykhin vs. Aliakbari
 screenshot (YouTube, ONE)
Singapurska promocija donijela je još jednu internacionalno uzbudljivu priredbu

11 borbi od čega su čak tri imale ONE titulu kao ulog održano je na ONE Revolution priredbi koju je ugostio singapurski zatvoreni stadion, inače najčešći domaćin priredbe najveće azijske borilačke promocije. Ponudili su oni tako pet sati vrhunskog programa, gdje neke borbe svakako vrijedi istaknuti u prvi plan.

Kao prvo se tu misli na napokon dočekani MMA debi ikoni brazilskog jiu-jitsua i grapplinga, Marcusa Almeide, puno poznatijeg pod nadimkom Buchecha. Ovaj gorostas koji je u svom sportu osvojio sve što se osvojiti može debitirao je protiv svog sunarodnjaka, dokazanog kickboxing borca Andersona "Braddocka" Silve. Silva je u MMA-u puno iskusniji, ali Marcus je pokazao gdje je najbolji. Dočekao je priliku za odvesti borbu na pod, a onda je tamo sve riješio "north-south" gušenjem. Za sve to trebalo mu je manje od tri minute.

17-godišnje čudo od djeteta, Victoria Lee, nakon danas ima već tri profesionalne MMA pobjede. Nakon dvije pobjede prisiljavanjem na predaju, do treće je došla u prvoj borbi glavnog programa ove priredbe, tehničkim nokautom savladavši Victoriju Souzu.

Puno se očekivalo i od druge teškaške MMA borbe na programu, u kojoj su se našli Anatoly Malykhin i Amir Aliakbari. Na kraju je ruski 180 cm visoki i 120 kilograma teški borac upisao pobjedu nad iranskim hrvačem i to nokautom nakon tri minute prve runde. Serija boksačkih tehnika presudila je Irancu koji je tako spojio dva poraza za redom.

Prva od tri borbe za titulu bila je u slamka kategoriji MMA-a. Kako je ovo najjača svjetska promocija koja radi borbe u toj kategoriji može se reći da je u pitanju prava svjetska titula, a ona je i dalje kod Joshue Pacia. Filipinac je u prvoj rundi nokautirao Yosukea Sarutu.

Muay thai prvak bantam kategorije i dalje je Capitan Petchyindee Academy, koji je nakon pet rundi bio bolji od Mehdija Zatouta, dok je vlasnika promijenila titula lake kategorije MMA-a. Bez nje je ostao Christian Lee, koji je bio uvjeren kako je nakon pet rundi bio bolji od Ok Rae Yoona te je već gledao prema borbi protiv Eddieja Alvareza. Ipak, suci su pobjedu dodijelili korejskom borcu koji je borbu ranije savladao upravo Alvareza. Sad se smiješi taj revanš.

Cijelu ONE Revolution priredbu možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 12:22