Ostalo

(VIDEO) Teško može bizarnije od ovog: Pogledajte prvu MMA borbu u invalidskim kolicima

ABCF Fighting 23

 Screenshot (youtube, Tv Acrítica Parauapebas)
Brazilska promocija donosi još jednu inovaciju

U zadnjih nekoliko godina vidjeli smo brojne bizarnosti kada je u pitanju zabavna strana MMA sporta; od borbi u minijaturnom kavezu, borbi 5 na 1, 2 na 1, vale tudo borbe bez pravila i druge stvari. Ovog puta brazilska promocija ABCF Fighting donosi, za sad, vjerojatno najbizarniju stvar ovog tipa – MMA borbu u invalidskim kolicima!

Nešto ranije ovog mjeseca održala se ABCF Fighting 23 priredba koja je, između ostalog, organizirala i ovu borbu. Akteri su bili borci Geova Rodrigues Botelho i Pedro Costa. Borci su razmjenjivali udarce pune tri runde ali po tri minute, a pobjedu je odnio Costa podijeljenom sudačkom odlukom.

Nakon borbe su oba borca izrazila zahvalnost promociji na pruženoj prilici i angažmanu na području borbe za prava boraca s invaliditetom. Istaknuli su kako su oba u invalidskim kolicima završili kao odrasli, a Botelho je čak bio prvak u karateu prije nego je ostao u kolicima, dok je Costa ostao paraliziran nakon pucnjave u kojoj je sudjelovao.

''Bila je nezaboravna borba. U kolicima sam već četrnaest godina i nikad nisam ni razmišljao o borbi. Nudili su mi ovo još 2016. godine no tad nisam trenirao i nisam bio spreman. Sad sam razgovarao s trenerima i odlučili smo to učiniti.'', rekao je Costa za MMA Fighting.

Na upit vidi li prostor za ovakve borbe u UFC-u, Costa je odgovorio: Apsolutno! Poslat ću pismo UFC-u jer bi se osobama s invaliditetom svidjela ta ideja. Znam da nije bila lijepa borba, ali bila je prva.'', zaključio je.

Video pogledajte ispod:

Linker
15. travanj 2024 00:06