UFC

(VIDEO) Drew Dober nagrađen je bonusom za ovaj nokaut: Ubojitom ljevicom u tijelo zaustavio je Alvesa

Drew Dober (lijevo) vs. Rafael Alves

 Twitter (ufc Europe)
Ponajbolji meč večeri završio je jako lijepim nokautom

Podosta finiša viđeno je na sinoćnjem UFC 277 eventu. Brandon Moreno sjajnim kickom u jetru Kai Kara-Francea došao je do titule privremenog prvaka muha kategorije, a impresivnu pobjedu prekidom upisao je i Alexandre Pantoja.

Sergei Pavlovich pomalo je kontroverzno došao do tehničkog nokauta protiv Derricka Lewisa koji se žalio na rani prekid, a Magomed Ankalaev tehničkim nokautom završio je Anthonyja Smitha koji je teško ozlijedio gležanj još u prvoj rundi.

Među svima njima, ponajbolji nokaut večeri upisao je Drew Dober na preliminarnom dijelu priredbe. 33-godišnji američki borac lake kategorije jedan je od najuzbudljivijih boraca u toj kategoriji, a dodatna potvrda stigla je na sinoćnjoj UFC 277 priredbi. Nakon što su oba borca uzeli po jednu rundu, uslijedila je odlučujuća treća u kojoj je Dober napravio iskorak i završio je opasnog Alvesa.

Nakon nešto manje od 90 sekundi treće runde, Dober je lijevim krošeom pogodio Alvesa u tijelo, a brazilski borac završio je ‘‘zgrčen‘‘ na tlu. Nije bilo potrebe za dodatnim udarcima, ali Dober je stigao zadati još jedan prije nego je sudac prekinuo meč.

Bila je to druga uzastopna pobjeda nokautom za Drewa Dobera, koji se u 2022. godini vratio pobjedama nakon što je prošle godine upisao dva uzastopna poraza.

Dober je za svoju pobjedu nagrađen i bonusom od 50 tisuča dolara, a bit će zanimljivo vidjeti s kime će ga promocija upariti u sljedećem nastupu. Dojam je kako je ponovno spreman za obračune s rangiranim protivnicima, ali u tjednu uoči borbe, Dober je izjavio kako bi se radio borio s Paddyjem Pimblettom.

‘‘Želim se sudariti s tim ‘‘hype trainom‘‘, zasigurno. To bi bilo sjajno. Ali da, on ima uistinu dobar jiu-jitsu, to je pokazao u posljednjem meču. On ostavlja svoju bradu visoko i mislim da bi mu to predstavljalo problem protiv mene, ali ja sam otvoren za takvu priliku i vidjet ćemo što je sljedeće nakon subote‘‘, rekao je Dober na konferenciji za medije uoči UFC 277 eventa.

‘‘Baddy‘‘ bi u tom slučaju bio na najtežem testu u dosadašnjoj UFC karijeri, a Dober bi ponudio odgovore na brojna pitanja u vezi Pimblettovih stvarnih mogućnosti. Ipak, teško će UFC upariti Pimbletta s tako opasnim borcem i veća je vjerojatnost kako će Paddy morati proći barem još jednu stepenicu prije nego ga stave pred borce kao što je Drew Dober.

Linker
20. travanj 2024 03:35