Ostalo

(VIDEO) PFL predstavio novi pojas za kojeg će se boriti Ngannou i Ferreira: ‘On je i dalje svjetski prvak, nikada nije izgubio titulu‘

PFL novi pojas

 Screenshot (youtube, Low Kick Mma)
Možda ipak nije ispravno usporediti ovakav pojas s onim kojeg je Francis držao u UFC-u, odnosno, reći da sada brani svoju titulu koju je tamo osvojio

U prvom mjesecu 2022. godine, Francis Ngannou obranio je svoj pojas UFC-ovog prvaka protiv Ciryla Ganea. Nedugo nakon toga uslijedila je drama s UFC-om jer je Ngannou htio raditi mečeve u boksu, s čim se Dana White nije slagao, tako da je došlo do razilaženja između te dvije strane.

Potpisao je Ngannou za PFL koji je udovoljio svim njegovim zahtjevima, a sada će im se borac konačno moći odužiti svojim nastupom u njihovom kavezu. Ove subote Ngannou će se boriti protiv Renana Ferreire, a organizacija je cijelu priču odlučila podići na jedan viši nivo.

Naime, sinoć su iz organizacije objavili da će se Ngannou i Ferreira boriti za pojas kojeg su upravo osmislili, a nosi ime ‘‘PFL Super Fights belt‘‘. Dakle, radi se o borbi za pojas, ali ne onaj za prvaka u teškoj kategoriji, nego će se borci boriti za tzv. ‘‘Super Fights‘‘ pojas.

‘‘Francis Ngannou je nedvojbeno najbolji teškaš na svijetu i svjetski je prvak jer nikada nije izgubio svoj pojas. Sada ima šansu braniti tu titulu protiv čovjeka koji je učinio sve što može da zasluži ovu priliku. Ove subote Francis Ngannou i Renan Ferreira pružit će nam pravu borbu divova‘‘, rekao je Loren Mack iz PFL-a za Forbes.

Možda ipak nije ispravno usporediti ovakav pojas s onim kojeg je Francis držao u UFC-u, odnosno, reći da sada brani svoju titulu koju je tamo osvojio. Jasno je da PFL želi na što bolji način promovirati ovu borbu, no u očima fanova vjerojatno ne rade ispravnu stvar kada govore takve stvari.

Linker
15. listopad 2024 13:52