Ostalo

(VIDEO) Pogledajte kako se Demetrious Johnson snašao među samom elitom svjetskih ‘grapplera‘

Demetrious Johnson

 ZUFFA LTD.
Johnson je poznat po tome što konstantno voli biti izazvan nečim, a tako je bilo i ovog puta

Demetrious Johnson konačno je podlegao izazovu na IBJJF World Masters Championshipu, nakon impresivnog niza u svom debitantskom nastupu kao crni pojas.

Tijekom svoje MMA karijere, "Mighty Mouse" je pokazao izuzetne vještine u parteru, a sada uživa u natjecanju u brazilskoj jiu-jitsi. Obdaren nenadmašnom borilačkom inteligencijom, Demetrious Johnson već je osigurao svoje mjesto među najvećim mješovitim borilačkim umjetnicima svih vremena.

Sa UFC i ONE Championship pojasevima koji još uvijek krase njegovu policu, ovaj 38-godišnjak postigao je sve o čemu je sanjao. Sada, nakon što je uklesao svoje MMA naslijeđe u povijest, Johnson se raduje prilici da pokaže svoje majstorstvo u brazilskom jiu-jitsuu.

Nakon što je ranije osvojio zlatnu medalju kao smeđi pojas na IBJJF World Masters Championshipu, postavio si je cilj da isto ponovi i kao crni pojas.

U izvanrednom nizu pobjeda, "DJ" je osvojio prve tri borbe, oduševivši publiku svojim impresivnim potezima. Međutim, kad je trenutak krunidbe bio na dohvat ruke, morao se suočiti s Tomoyom Yanagisawom.

Od samog početka borbe, MMA legenda se našla u problemima, s protivnikom koji je skoro zaključao armbar.

No, u pravom borilačkom duhu, Johnson se borio i izbjegao prijetnju, gotovo uspjevši proći gard svog protivnika.

Ipak, na kraju je Yanagisawa bio previše za Johnsona, te ga je na kraju prisilio na predaju.

Unatoč porazu, Mighty Mouse je i dalje zadovoljan svojim nastupom na turniru. U videu objavljenom na svom YouTube kanalu rekao je: "Definitivno sam napravio više nego što sam očekivao. Samo sam htio ostvariti jednu pobjedu u diviziji jer mi je ovo treći turnir. Prvi turnir kao crni pojas, i sretan sam."

"Samo sam napravio grešku, trebao sam forsirati rušenje, ali to je vrlo teško jer nije stvar u atletici, već u strategiji."

Linker
06. rujan 2024 08:14