Ostalo

(VIDEO) Poznati reporter posjetio Ngannoua u njegovom rodnom selu: ‘12 godina koristio sam istu četkicu za zube‘

Francis Ngannou u rodnoj kući

 Screenshot (youtube, Pfl)
Brett Okamoto zaputio se u Kamerun kako bi nam prikazao mjesto u kojem je odrastao Francis Ngannou

Ušli smo u "fight week" tijekom kojeg će se Francis Ngannou napokon vratiti sportu koji ga je proslavio. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije u subotu navečer debitirat će pod okriljem PFL-a, a njegov protivnik bit će zastrašujući Brazilac Renan Ferreira.

Rijetke su situacije u kojima Ngannou djeluje "sitno" naspram svog protivnika, ali Renan Ferreira pravi je gorostas. Deset centimetara Fereira je viši od Ngannoua (203-193), a njegov "reach" iznosi nevjerojatnih 216 centimetara (Ngannouov ‘reach‘ je na 211 cm). Renan će biti sjajan test za Ngannoua, a pobjedniku će pripasti takozvani "super belt" (‘super pojas‘).

Ususret nadolazećem meču, ESPN-ov Brett u suradnji s PFL-om pripremio je sjajan videouradak. Okamoto je posjetio Ngannoua u mjesto gdje je sve počelo za Ngannoua, a to je selo Batie u Kamerunu. Ngannou je rođen i odrastao u tom selu, a Okamotu je pojasnio kako je situacija danas znatno bolja u odnosu na njegovo djetinjstvo.

"Ovdje nije bilo kuće s mrvicom cementa. Nije bilo ni struje, a sada kao što vidite imamo i struju.", ističe Francis.

image

Francis Ngannou i Brett Okamoto

Screenshot (youtube, Pfl)

Francis Ngannou danas je jedan od najpopularnijih MMA boraca na svijetu. Financijski je osigurao sebe i svoju obitelj, ali djetinjstvo nije bilo nimalo lako. Mnogi djetinjstvo pamte kao najbezbrižniji period života, ali ne i Ngannou.

"To je definitivno najteži dio mog života. Neke sobe u kući nisu imale ni prozore. Imao sam jednu četkicu za zube i 12 godina sam ju koristio.", neki su od detalja iz njegovog djetinjstva, a Francis je dodao kako ga je frustrirao takav život.

"Nisam mogao samo sjediti ovdje, prihvatiti situaciju i praviti se da je sve okej."

Kao 22-godišnjak Ngannou je odlučio napustiti Kamerun. U svojoj rodnoj državi jednostavno nije vidio perspektivu za napretkom i promjenom, pa je stoga morao krenuti "trbuhom za kruhom". Uslijedila je prava avantura, a Francuska je bila destinacija na kojoj je promijenio svoj život.

"Nisam imao novca, ni vizu. Teško je otići ne znajući gdje idete. Najteže je bilo prijeći iz Maroka u Španjolsku. Trebalo mi je gotovo godinu dana, a probao sam više puta. Sedmi pokušaj napokon je bio uspješan.", ističe Ngannou koji je jedno kraće vrijeme bio pritvoren u Španjolskoj zbog nedozvoljenog prelaska granice.

Dolazak u Pariz nije automatski značio da se Ngannou spasio i promijenio svoj život. Ono najgore tek je uslijedilo. Francis je morao naporno trenirati i u potpunosti se posvetiti sportu kako bi izgradio svoje ime i došao do značajnije zarade. Ngannou se danas može pohvaliti osvajanjem UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji, pobjedama nad nizom legendi poput Stipe Miočića, Caina Velasqueza, Alistaira Overeema itd., a veliku želju ispunio je boksajući protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Sve što se dogodi u nastavku njegove karijere zapravo je samo bonus. Ngannou je sve svoje želje ispunio i najteže izazove je uspješno svladao. Renan Ferreira sljedeći je na listi izazova, a svakako će biti zanimljivo vidjeti Ngannoua u kavezu nakon gotovo tri godine izbivanja iz MMA-a.

Kako je izgledao Okamotov posjet Kamerunu, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
15. listopad 2024 13:52