Ostalo

(VIDEO) Prevario protivnika pa ga brutalno nokautirao

Sergio Cossio

 Screenshot(Twitter, Caposa), Lux 22
Sutkinja je možda ipak trebala prekinuti borbu

Sergio Cossio poslao je jasnu poruku u glavnoj borbi večeri priredbe Lux Fight League 22 prošlog četvrtka u Meksiku. Ono što se dogodilo bilo je prilično kontroverzno, ali to nikako nije bila njegova krivica. Možda je sutkinja tu trebala odraditi bolji posao, ali niti nju se ne može previše kriviti za ono što se dogodilo.

U samoj završnici runde Sergio Cossio krenuo je u završnicu borbe protiv Edgara Delgadoa i serijom udaraca u parteru gotovo završio protivnika, ali onda se jednostavno ustao i odšetao kao da ipak želi protivniku dati priliku da ode u kut i oporavi se za sljedeću rundu. No kada se Edgar krenuo ustajati Sergio se naglo okrenuo i prvo uputio lijevi aperkat koji je promašio, a zatim i desni koji je sjeo točno na bradu protivnika poslavši ga pritom u carstvo snova.

Kontroverza je u tome da je sutkinja možda trebala zaustaviti borbu, no ipak nije jer nije bilo potpuno jasno što se točno dešava. Aperkat koji je sjeo u bradu bio je bačen točno prije zvona koje je označilo kraj runde, tako da tehnički gledano nije se niti morala ubaciti između dvojice boraca. Iako je izgledala kao da bi mogla prekinuti borbu, ona to ipak nije napravila i time je dala Sergiju priliku da završi borbu.

Sada je samo pitanje je li Sergijev potez bio dobro osmišljena lukavština kojom je htio zavarati svog protivnika, ili je jednostavno iskoristio priliku nakon što je vidio da sutkinja ipak neće prekinuti borbu. Ako stavimo kontroverzu sa strane, ovo je definitivno bio nokaut za paćenje i velika pobjeda Sergija Cossija.

Linker
20. travanj 2024 02:07