Ostalo

(VIDEO) Reinier de Ridder i Roman Kryklia obranili su titule na ONE-ovom eventu prepunom sjajnih poteza

Reinier de Ridder vs. Kiamrian Abbasov

 Screenshot (youtube, One)
Najjača azijska borilačka promocija održala je još jednu fantastičnu priredbu

Program prepun zanimljivih mečeva, ponudila je ONE Championship: Full Circle priredba. Singapur je ponovno ugostio ONE-ovu priredbu, a uistinu puno toga imali smo za pogledati. Dva meča za pojas i pregršt sjajnih poteza, obilježili su ovaj event.

U glavnom borbi večeri, obračunali su se Reinier de Ridder i Kiamrian Abbasov (24-4-0). Neporaženi Nizozemac (15-0-0) branio je pojas srednje kategorije protiv Kirgistanca koji drži titulu u velteru. Lakoćom se de Ridder obračunao sa svojim protivnikom. Odmah od početka, Nizozemac je pokazao u kojem će smjeru ova borba ići.

Majstor partera lakoćom je rušio Abbasova te je iz gornje pozicije često tražio priliku za submission, a dobro je pogađao i ''ground and poundom''. Abbasov se drugom polovicom runde uspio pridignuti, dok je Reinier de Ridder ostao na tlu, tražeći borbu u parteru. Abbasov je pogađao kickovima u noge ležećeg Nizozemca, no branitelj naslova de Ridder svakako je bio bolji borac u prvoj rundi.

Početak druge runde donosi presliku onog što smo gledali u prvoj. Reinier de Ridder ponovno je lakoćom srušio Abbasova, no ostatak runde ponudio je puno aktivnijeg de Riddera nego u prvoj rundi. Nizozemac je imao seriju dominantnih pozicija, pravio je veliku štetu na licu svog protivnika, a krajem runde bio je jako blizu pobjedi. Naime, de Ridder je imao odličan pokušaj ''arm trianglea'', dojam je kako je Abbasov čak i tapkao, no nakon što se oglasilo zvono za kraj runde.

Abbasov niti u trećoj rundi nije imao odgovor na rušenje de Riddera te su borci ponovno završili u parteru. Nizozemac je brzo došao u novu priliku završiti borbu ''submissionom'', a ponovno se radilo o ''arm triangle'' gušenju. Abbasova zvono nije moglo spasiti ovaj put i de Ridder je došao do 15. pobjede u profesionalnoj karijeri. Čak 10 upisao ih je ''submissionom'' te je prozvao Andrea Galvaoa na grappling meč. Ovaj sjajni nizozemski borac, prvak je i ONE-ove poluteške kategorije, sada je porazio prvaka veltera te je najavio kako se želi obračunati i s Arjanom Bhullarom, prvakom teške kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledali smo kickboxing meč za titulu u ONE-ovoj poluteškoj kategoriji (do 102 kilograma). Ukrajinac Roman Kryklia (46-7, 1 NC) na glasu je kao ponajbolji kickboksač svijeta izvan Gloryja. Combat Press rangira ga kao trećeg teškaša svijeta, odmah iza Plazibata (drugorangirani) i Verhoevena. Ukrajinac iza sebe ima pobjede protiv Rade Opačića, Tarika Khbabeza, Nordinea Mahieddinea, Jahfarra Wilnisa i mnogih drugih.

Njegov današnji protivnik bio je Turčin Murat Aygun (17-2-0). Ipak, Aygun se pokazao nedoraslim protivnikom za sjajnog Ukrajinca koji ga je završio nakon samo dvije i pol minute borbe.

Priredba je ponudila još seriju zanimljivih mečeva. Bivši prvak vak ONE-ove srednje i poluteške kategorije, Aung La Nsang, jednoglasnom odlukom izgubio je od Vitalya Bagdasha. Bio je to njihov treći međusobni obračun, a Bagdash je slavio dvaput.

Tayfun Ozcan i Enriko Kehl ponudili su dobar kickboksački meč, a jednoglasnom odlukom slavio je Ozcan. Posebno zanimljiv bio je pokušaj ''letećeg koljena'' od strane Turčina, no na koncu je potkoljenicom pogodio protivnika koji je završio na podu te mu se brojalo. Međutim, Kehl se jako dobro oporavio od teškog udarca.

Guto Innocente i Bruno Sosano obračunali se u kickboksačkom meču teške kategorije. Innocente je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Sudac je nakon serije udaraca prekinuo meč, a Innocente je u nešto ranijoj fazi, jako dobro pogodio i stražnjim kružnim udarcem nogom.

Fabricio Andrade također je upisao pobjedu nokautom, a slavio je protiv Filipinca Jeremyja Pacatiwa u prvoj rundi. Koljenom u tijelu, Andrade je nokautirao svog protivnika, a taj udarac možete pogledati ispod ovog odlomka.

Sve u svemu, ONE-ova priredba ponudila je pregršt uzbuđenja. Neke od najboljih dijelova sa svih mečeva, možete pogledati na LINKU, a snimku kompletne priredbe pogledajte OVDJE.

ONE: Full Circle - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Reinier de Ridder (c) def. Kiamrian Abbasov via submission (Arm-triangle gušenje) - R3, 00:57

Roman Kryklia (c) def. Murat Aygun via KO - R1, 02:32

Vitaly Bigdash def. Aung La Nsang via jednoglasnom sudačkom odlukom

Tayfun Özcan def. Enriko Kehl via jednoglasnom sudačkom odlukom

Guto Inocente def. Bruno Susano via TKO - R2, 02:22

Fabricio Andrade def. Jeremy Pacatiw via KO - R1, 01:37

Preliminarni dio priredbe:

Zebaztian Kadestam def. Valmir da Silva via KO - R1, 01:26

Vladimir Kuzmin def. Chris Shaw via jednoglasnom sudačkom odlukom

Smilla Sundell def. Diandra Martin via TKO - R3, 01:35

Daniyal Zainalov def. Yuri Simões via podijeljenom sudačkom odlukom

Daniel Puertas def. Jiduo Yibu via podijeljenom sudačkom odlukom

Drex Zamboanga def. Rahul Raju via KO - R1, 01:05

Linker
16. travanj 2024 11:10