Ostalo

(VIDEO) Sinoć se održala šesta PFL-ova priredba sezone, pogledajte spektakularne završnice prošlogodišnjih osvajača

Olivier Aubin-Mercier (lijevo) i Anthony Romero (desno)

 SCREENSHOT (TWITTER, @PFLMMA)
Na dnu članka možete vidjeti rezultate svih borbi

Iako je Ante Delija (barem za sada) završio svoj lov na playoff PFL-a prošli tjedan, to ne znači da nam priredbe ove promocije više nisu interesantne. Sinoć se održala šesta po redu u ovoj sezoni, a na red su došli borci lake i velter kategorije.

U glavnoj borbi večeri gledali smo kanadski dvoboj u lakoj kategoriji, a akteri su bili prošlogodišnji prvak Olivier Aubin-Mercier (19-5) te Anthony Romero (12-2). Aubin-Mercier je preživio po njega nezgodan početak borbe nakon što ga je uzdrmao "front kick" rano u prvoj rundi, a zatim se suočio s tri odvojena slučajna sudara glavama. Ipak, postigao je svoj cilj nakon samo 28 sekundi u 3. rundi, uhvativši Romera savršeno tempiranim udarcem lijevim koljenom i ušao u playoff lake kategorije 2023. godine te sačuvao svoj niz neporaženosti u promociji (8-0 PFL).

U sunaslovnoj borbi večeri nastupio je još jedan prvak, a ovog puta bila je riječ o borcu na tronu veltera prošle godine Sadibouu Syju (15-6-2) koji se borio sa Shaneom Mitchellom (13-6). Sy je imao potpunu kontrolu tijekom cijele borbe, iako se činilo da mu je ugodno samo bacati pojedinačne udarce, a ne bacati kombinacije. Ipak, Mitchell nije imao pravi odgovor na Syjevu veličinu, brzinu i udarnu snagu, budući da je većinu borbe proveo braneći se.

Zatim je u trećoj rundi Sy jako precizno odmjerio svoj udarac nakon što je njegov prvi pokušaj završio šamarom Mitchella u lice. Ovaj put je savršeno tempirao kružni udarac i spektakularno završio Mitchella.

Sy se vraća u doigravanje nakon što je osvojio turnir 2022. godine, što mu je donijelo glavnu nagradu od milijun dolara. Njegova sljedeća borba bit će revanš u kojem će se boriti protiv Carlosa Leala, kojeg je Sy prethodno porazio na putu do naslova prvaka u velter kategoriji prošle godine.

Što se tiče ostalih borbi, treba spomenuti da je Shane Burgos upisao pobjedu dominacijom nad Yamatom Nishikawom jednoglasnom sudačkom odlukom te da je Magomed Magomedkerimov upisao još jedan u nizu brutalnih nokauta ove večeri u prvoj rundi nad Davidom Zawadom. Rezultate svih ostalih borbi možete pronaći na dnu članka.

PFL 6 2023 - rezultati priredbe

Glavni dio

Olivier Aubin-Mercier def. Anthony Romero via KO R3 0:28

Sadibou Sy def. Shane Mitchell via KO R3 1:35

Shane Burgos def. Yamato Nishikawa via jednoglasna sudačka odluka (30-26, 30-26, 30-26)

Magomed Magomedkerimov def. David Zawada via TKO R1 3:54

Magomed Umalatov def. Nayib Lopez via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 29-27)

Clay Collard def. Stevie Ray via TKO R2 1:04

Preliminarni dio

Carlos Leal def. Dilano Taylor via KO R2 1:13

Natan Schulte def. Raush Manfio via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 29-28)

Bruno Miranda def. Alexander Martinez via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Solomon Renfro def. Jarrah Al Silawi via TKO R2 1:44

Brahyan Zurcher def. Mike Bardsley via TKO R2 4:45

Abdullah Al-Qahtani def. Lamar Brown via submission R1 1:35

Linker
28. travanj 2024 17:10