Ostalo

PFL-ov prvak se oglasio povodom pada na doping testu: ‘Jako sam razočaran u sebe‘

Rob Wilkinson 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U povijesti je puno boraca palo na doping, a oni koji su na ovaj način priznali grešku su rijetki

Čak je deset boraca u posljednje vrijeme u PFL-u bilo pozitivno na doping, a jučer smo objavili detaljne kazne i sankcije s kojima će se borci sada morati nositi. Najzvučnija imena među njima svakako jesu Thiago Santos i prvak u poluteškoj kategoriji, Rob Wilkinson. Sefo je nakon svega najavio suradnju s USADA-om, ne bi li malo ‘‘osvjetlao obraz‘‘ promociji.

Povodom pada na doping testu se oglasio i Rob Wilkinson, spomenuti prošlogodišnji osvajač i prvak u poluteškoj kategoriji:

‘‘Prije svega se želim zahvaliti na podršci svima tokom cijele moje karijere i sada vam želim objasniti moje ispadanje iz PFL 2023 sezone. Nakon moje borbe 1.4., pao sam na doping testu što je rezultiralo mojom suspenzijom do kraja sezone. Već jesam i nastavit ću se vraćati na to što me dovelo do tog puta, ali bez obzira na to, ja sam jako razočaran u sebe. Želim cijelim srcem prihvatiti punu odgovornost za izbore koje sam napravio i posljedice koje za to slijede‘‘ napisao je Wilkinson na svom Instagram profilu.

‘‘Poručujem obitelji, prijateljima i timu i PFL-u da sam vas razočarao i da mi je zbog toga žao. Sve što sada mogu je naučiti i rasti iz svojih pogrešaka, kao što sam i uvijek pokušavao. Uzet ću si ovo vrijeme da unaprijedim vještine i mentalitet i da se vratim jači‘‘, između ostalog je dodao.

Lijepo je vidjeti kad borac preuzme odgovornost za svoje akcije i ne pokušava se izmotavati i izmišljati priče. U povijesti je puno boraca palo na doping, a oni koji su na ovaj način priznali grešku su rijetki.

Linker
26. travanj 2024 07:45