Ostalo

(VIDEO) Tko drugi nego Rusi? Jiu-jitsu unutar automobila sve je popularniji sport u Rusiji

Car jitsu

 Screenshot (youtube, Vik Mikheev)
Novi tip jiu-jitsua brzo je postao popularan, do te mjere da se održavaju i turniri

Kad pomislite da Rusi ne mogu više ništa ludo smisliti, oni vas ekspresno iznenade. ''Car jitsu'' (jiu-jitsu u automobilu) njihov je najnoviji izum. Radi se zapravo o vrlo jednostavnom sportu. Dvojica boraca nalaze se unutar automobila te odrađuju grappling/BJJ meč.

Radi se o sportu koji uživa sve veću popularnost u Rusiji, a naročito zbog YouTube kanala Vika Mikheeva koji redovno objavljuje snimke mečeva, ali i najbolje trenutke s održanih turnira.

Da, dobro se pročitali. ''Car jitsu'' ima čak i svoje turnire, a iz priloženih sažetaka, vidljivo je kako i ženska populacija rado sudjeluje u ovom sportu. Inače, Vik Mikheev crni je pojas u BJJ-u i Judu, a neki od videa na njegovom kanalu, dosegli su i preko 100 tisuća pregleda.

Inače, postoje i određena pravila za takve mečeve. Borba traje dvije runde, a svaki od boraca jednu rundu započinje s vozačeva sjedala. Boduju se dominantne pozicije i submissioni. Zaštitni pojas, volan, retrovizori i sve ostale stvari u autu smiju se koristiti kao pomagala tokom borbe.

Najbolje trenutke s prva tri turnira svakako pogledajte u videu pri dnu teksta, a preporučamo da se zabavite i ostalim videima koje je podijelio Vik Mikheev.

Linker
13. travanj 2024 22:30