Ostalo

(VIDEO) Tragedija: Radi krvarenja na mozgu preminuo borac koji je u petak nastupio na Akhmatu

Bekzod Nurmatov
Uzbekistanski MMA borac Bekzod Nurmatov je preminuo u bolnici u Groznom (Čečenija) nakon što su mu liječnici utvrdili krvarenje u mozgu kao posljedicu meča koji je tri dana ranije odradio u moćnom Absolute Championship Akhmat (ACA) promociji. Imao je samo 27 godina!

Nurmatov je izgubio podijeljenom odlukom sudaca od Rusa Beslana Isaeva u prvom meču na "main cardu" priredbe koja se održala u petak, 4. listopada u Sports Hall Coliseumu. Odmah poslije završetka meča Nurmatov je pao u nesvijest, pa u komu, te je vrlo brzo prevezen u bolnicu u Groznom. Tri su se dana liječnici borili za njegov život, no on je preminuo u ponedjeljak 7. listopada od posljedica krvarenja na mozgu.

Sama borba je prošla regularno i ništa tijekom meča nije ukazivalo na zdravstvene probleme Nurmatova. Radilo se o dvojici podjednakih, ali i vrlo spremnih boraca. Uzbekistanac je dominirao na početku, a kako je meč odmicao, tako je Isaev preuzimao kontrolu.

Nurmatov u profesionalnoj karijeri je imao 11 pobjeda i samo 1 poraz do meča s Isaevim. Meč iz Groznog možete pogledati u nastavku.

Linker
09. svibanj 2024 00:40