Ostalo

(VIDEO) Umirovio se legendarni 'The Crippler', u objavi otkrio čime će od sada baviti

Chris Leben
 Screenshot (YouTube)
Član nezaboravne prve sezone 'The Ultimate Fightera' objavio je kraj karijere

39-godišnji Amerikanac čiju su karijeru obilježili brojni ratovi i okršaji s nekim od najpoznatijih imena MMA svijeta konačnu je odluku objavio preko svog YouTube kanala. Leben se zapravo od MMA-a pozdravio još puno ranije pa je zapravo ova objava označila kraj njegove karijere u boksu bez rukavica u kojem je i odradio svoje posljednje borilačke ispite.

Podsjetimo, 'The Cripplera' smo posljednji put u Octagonu gledali davne 2013. kada je na UFC-u 168 poražen od Uriaha Halla. Bio je to njegov četvrti poraz u nizu nakon kojeg se pozdravio s najpoznatijom MMA promocijom. Leben je potom karijeru trebao nastaviti u Bellatoru, ali njegovom debiju ispriječili su se ozbiljni problemi sa srcem.

Chrisova pauza trajala je sve do studenog 2018. kada se u akciju vratio nastupajući u boksu bez rukavica. Nakon uspješnog početka nove karijere i dvije pobjede, Leben je u lipnju prošle godine poražen jednoglasnom odlukom od Dakote Cochranea.

Kako otkriva u videu, Chris se sada namjerava posvetiti drugim karijerama. Prije svega onoj MMA suca i onoj elitnog trenera.

"Dave Feldman i BKFC su bili sjajni prema meni. Tako da nekakvi odnosi između nas nisu razlog zbog kojeg idem u mirovinu. Gledajte, ja sam amaterski sudac u Kaliforniji, a cilj mi je postati profesionalac. Stoga osjećam kao da sam u sukobu interesa s te dvije karijere. Pored toga, želim se fokusirati i na trenersku karijeru te postati elitni trener. Trenutno svoje borce podučavam jiu-jitsuu, boksu i MMA-u, a kada treniram zbog sebe onda nemam vremena za svoje učenike. Uz to, želim ostaviti i nešto energije za svoju obitelj. Nedostaje mi i jiu-jitsu. Zbog treninga za ove boksačke mečeve se uopće nisam imao prilike natjecati u tom sportu onoliko i kako sam htio", otkriva Leben.

Chris je u istoj objavi progovorio i o svojim problemima s ovisnošću te ratu koji je vodio s alkoholom.

"Već sam trijezan dvije godine, ali ta je borba trajala puno duže od toga", pohvalio se Leben koji u nastavku objašnjava i sve probleme koje je imao sa srcem, a osvrnuo se i na nekoliko faza svoje karijere.

Više o svemu možete saznati u videu koji prenosimo na kraju članka.

'The Crippler' je, podsjetimo, uz 2-1 omjer u boksu bez rukavica, tijekom borilačke karijere ostvario i 22 pobjede te 11 poraza u MMA-u u kojem je 2003. godine postao WEC-ov prvak u srednjoj kategoriji. No, puno zapaženija od toga bila je njegova UFC karijera tijekom koje je pobijedio imena poput Patricka Cotea, Alessija Sakare i Wanderleija Silve.

Spomenimo i da je Leben bio prvi borac koji je u slavnom Octagonu dočekao legendarnog Andersona Silvu. Njih dvojca obračunali su se 2006. godine u Las Vegasu, a uspješnijem je bio zagarantiran napad na titulu. Brazilska ikona u tom je meču slavila nokautom već u prvoj minuti uvodne runde i tako najavila jednu nezaboravnu karijeru. Leben je, istaknimo, do tog meča imao šest pobjeda u nizu (pet u UFC-u).

Linker
01. svibanj 2024 17:30