Ostalo

(VIDEO) Veliki Fedor i dalje ima dinamit u rukama, povratak u Moskvu obilježio fantastičnom pobjedom

Fedor Emelianenko
 Screenshot
Tek 75 sekundi izdržao je Timothy Johnson u borilištu s ‘Posljednjim ruskim carem‘

Bellator je sa svojom 269. priredbom došao po prvi put u Moskvu, a u glavnoj borbi nastupio je jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, uzor sad već generacijama boraca, Fedor Emelianenko. A njegov povratak u Moskvu po prvi put nakon 2011. godine nije mogao završiti bolje.

Iako je protiv sebe imao borca koji se u prošloj borbi borio za privremenu Bellatorovu titulu teške kategorije, Timothyja Johnsona, Fedor je bio tako motiviran da pred svojim sunarodnjacima jednostavno nije mogao doživjeti poraz. Zapravo, podsjetio je na svoje najbolje dane, one kad je dominacijom u Prideovom ringu postigao takve rezultate da ga i danas mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena.

Tek nešto više od jedne minute imala je publika priliku pratiti borbu, no to im nije smetalo, budući da su vidjeli veliku pobjedu svog heroja. Johnson je pokušao boksati protiv Fedora, ali to mu nije bila pametna odluka. Već kod prve razmjene udaraca vidjelo se da je Emelianenko u tom aspektu bolji, a druga prava razmjena donijela je i kraj borbe.

Fedor je u stilu svojih najboljih dana otvorio seriju desnim krošeom, koji nije pronašao cilj, no zato ga je pronašao lijevi koji je odmah potom uslijedio. Novi desni kroše, koji je sad itekako pronašao svoje mjesto, samo je završio posao. Johnson je završio je podu, a Fedor je mogao podići ruke u zrak i prije nego je sudac uskočio prekinuti borbu.

Kraj borbe, odnosno kombinaciju kojom je završena možete pogledati OVDJE.

Fedor je ovako upisao 40. pobjedu u svojoj karijeri, kojoj očito nije kraj. Već prije ove borbe znalo se da ima još dvije borbe na ugovoru s Bellatorom, ali je rekao da je moguće kako mu je ovo posljednji put da ulazi u borilište, gdje će sve ovisiti i ishodu te tome kako će on izgledati. Nakon ovakvog nastupa, koliko god da bi spektakularno bilo veliku karijeru završiti na ovaj način, vjerujemo da će ipak htjeti još jednom osjetiti borilište te se povući onda kad svoj dogovoreni posao odradi do kraja.

45-godišnji Fedor inače živi u ruskoj oblasti Belogor. Tko zna, možda Bellator odluči dati mu priliku da tamo ostavi rukavice na podu i ode u povijest ovog sporta, čiji je svakako jedan od najvažnijih čimbenika.

Linker
19. srpanj 2024 17:53