Ostalo

(VIDEO) Weili Zhang ponovno demonstrirala svoju snagu: Ovaj put je podigla ogromnog Shaqa

Shaquille O‘Neal i Weili Zhang

 Screenshot (instagram, Weili Zhang)
Kineska borkinja uvijek voli podizati ljude koji su daleko veći i teži od nje

UFC-ova prvakinja muha kategorije Zhang Weili fizički je jedna od najmoćnijih borkinja možda čak i na kompletnom rosteru UFC-ovih borkinja. Iako nastupa u kategoriji do 52 kilograma, Zhang je nevjerojatno snažna i to je više puta demonstrirala.

ad

Još u 11. mjesecu 2022. godine, video u kojem Zhang podiže Francisa Ngannoua brzo je postao viralan među borilačkom javnosti. Kineskinja iz slamka kategorije bez većih problema podigla je Ngannoua koji je tada težio gotovo 133 kilograma.

‘‘Ne mogu vjerovati da me podigla kao da nemam 293 ‘pounda‘ (132,90 kg). Nisam bio za to, jer sam se pribojavao da će si ozlijediti leđa i pokušavao sam joj to objasniti. Odjednom sam se našao u zraku. Njezina snaga nadilazi sve granice.‘‘, napisao je tada Ngannou.

Zhang Weili očito uživa u podizanju ogromnih i jako teških tipova, jer istu stvar je ponovila kad se srela s još većim tipom od Francisa Ngannoua. Ovaj put u pitanju je bio Shaquille O‘Neal, legendarni košarkaš koji je krajem prošlog i početkom ovog stoljeća ‘‘žario i palio‘‘ NBA parketima, a uvijek je bio na glasu kao fizički jedan od najdominantnijih igrača u povijesti lige.

Shaq je visok 216 centimetara, a prema podacima s Wikipedije, težak je 147 kilograma. Radi se o čovjeku uistinu impozantne fizičke građe, ali to nije spriječilo Zhang W5eili da podigne i njega.

Kineskinja je čak 53 centimetra niža od Shaqa i vjerojatno stotinjak kilograma lakša. Međutim, Zhang je uhvatila Shaqa u ‘‘single leg‘‘ i uz ipak ponešto problema, uspila je podići O‘Neala.

Shaq je zatražio UFC-ovu borkinju da ga pogodi udarcem u tijelo također, ali Zhang nije bila voljna zadati pretjerano snažan udarac. Nešto slabije udarila je Shaqa, ali umirovljeni košarkaš dao je do znanja kako se i dalje radilo o snažnom udarcu.

Što dodati, osim da Zhang posjeduje zbilja impresivnu fizičku snagu, a uz sve to, tehnički je također izrazito potkovana. Sve to, čini ju prvakinjom.

Linker
01. svibanj 2024 22:47