Ostalo

(VIDEO) Zaboravio je u kojem sportu nastupa? MMA borac srušio je protivnika tijekom boksačkog meča, a zatim ga je nokautirao laktom

Marcin Sianos vs. Artur Bizewski

 Screenshot (twitter, Permante)
Ozbiljan incident dogodio se tijekom boksačke priredbe u poljskom Koszalinu

Boksački mečevi između MMA boraca i profesionalnih boksača sve su češći prizor tijekom posljednjih nekoliko godina. MMA borci u potrazi za većim honorarima odlučuju sreću potražiti u boksačkim vodama, a neki od njih jednostavno se žele okušati u boksu.

Često takve borbe završe očekivano, odnosno pobjedom boksača. Boksači tijekom svoje karijere ne moraju razvijati ostale borilačke vještine, fokusirani su na samo jednu i naravno da se bolje snalaze u boksačkom ringu, nego MMA borci.

Mnogi se pitaju što prolazi MMA borcima glavom dok bivaju nadjačani u boksačkim mečevima. Imaju li želju odvesti borbu u parter? Žele li protivnika pogoditi snažnim ‘‘kickom‘‘ kako bi mu pokazali što bi se dogodilo u MMA borbi?

Prije nešto više od tjedan dana Mamed Khalidov boksao je s Tomaszom Adamekom na KSW Epic eventu. Iako je Khalidov jako dobro parirao, čak i vodio na jednoj sudačkoj kartici, tijekom druge runde odlučio je hrvačkom tehnikom rušiti Adameka. Khalidov je kažnjen oduzimanjem jednog boda zbog toga, ali očito se nije mogao suzdržati. Meč je nedugo poslije nastavljen, a Tomasz Adamek slavio je nakon što je Khalidov predao meč po isteku treće runde. Mamed je ozlijedio desnu ruku i nije mogao nastaviti s borbom.

Puno teži prekršaj tijekom boksačkog meča dogodio se proteklog vikenda na Rocky Boxing Night eventu u Koszalinu (Poljska).

Poljski MMA borac Marcin Sianos (8-7-0 MMA) boksao je protiv Artura Bizewskog (9-0 boks). Sredinom druge runde Sianos je uspio povezati nekoliko dobrih udaraca i činilo se da ima Bizewskog na rubu nokauta. No, Sianos u jednom trenutku odlučuje prekinuti seriju udaraca, spušta se u ‘‘double leg‘‘ rušenje i ruši svog protivnika. Ne samo da je srušio Bizewskog, nego je zasjeo u ‘‘full mount‘‘, a zatim je laktom iz gornje pozicije udario svog protivnika.

Sudac je nakon toga uskočio, odmaknuo je Sianosa podalje od Bizewskog i uslijedila je diskvalifikacija MMA borca. Sianos je u punom trku napustio ring kako bi izbjegao potencijalne probleme s publikom, a kasnije se oglasio putem Instagrama.

Nakon skandaloznog čina na boksačkom meču, Sianos se ‘‘duboko ispričao‘‘ i dodao je kako ‘‘ne može objasniti svoj potez‘‘. Očito je i njemu samom neshvatljivo zašto je to napravio. U žaru borbe očito nije razmišljao i odlučio se za tehnike iz svog bazičnog sporta.

Sianos je poručio kako je spreman odraditi i revanš s Bizewskim, ako organizacija i sam borac pristanu na nešto takvo. Ukoliko dođe do meča, Sianos će svoj honorar uplatiti u humanitarne svrhe.

Linker
01. svibanj 2024 18:14