Ostalo

KSW odabrao savršenu opciju za debitantski event u Francuskoj: Salahdine Parnasse predvodit će KSW 93

Salahdine Parnasse

 Instagram (salahdine Parnasse)
Ponajveća zvijezda organizacije očekivano će predvoditi spektakl u Parizu

Za nešto više od mjesec dana, točnije 6. travnja (četvrti mjesec) ove godine, KSW će prvi puta gostovati u Francuskoj. Poljska organizacija s razlogom dolazi u Pariz, a razlog se zove Salahdine Parnasse.

Fantastični Francuz ponajveća je KSW-ova zvijezda i prvak dvaju različitih težinskih kategorija (laka i perolaka). KSW mu želi pružiti priliku da se bori pred domaćom publikom, ali istovremeno žele širiti svoj brand i na francuskom tržištu.

Francuzi uvijek rade sjajnu atmosferu na eventima velikih organizacija, veliki su zaljubljenici u ovaj sport i KSW jednostavno mora iskoristiti priliku, posebice dok je Parnasse još uvijek u njihovim redovima.

Stoga ne čudi odabir glavne borbe večeri za taj event. Salahdine Parnasse predvodit će priredbu borbom u kojoj će braniti titulu prvaka u lakoj kategoriji. Poznato je ime njegovog protivnika, a to će ovaj put biti Valeriu Mircea (30-8-1), vrlo opasni Moldavac.

30-godišnji Mircea iza sebe ima 39 profesionalnih nastupa, a čak 30 puta upisao je pobjedu. KSW-ov je borac od sredine 2022. godine i u poljskoj organizaciji upisao je četiri pobjede i jedan poraz. Mircea je u svom KSW debiju izgubio od Romana Szymanskog, ali pobjedu je upisao u naredna četiri meča. Između ostalog, porazio je i Szymanskog u revanšu.

Mircea je 2016. i 2017. godine nastupao u Bellatoru gdje je odradio dva nastupa. Polovičan uspjeh zabilježio je Mircea u ponajboljoj svjetskoj MMA organizaciji. Goiti Yamauchi porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a Mircea je pobijedio Djamila Chana većinskom odlukom sudaca.

12 pobjeda u karijeri Mircea je upisao nokautom, a 13 puta prisilio je protivnike na predaju. Samo pet njegovih pobjeda došle su na bodove i jasno je da se radi o borcu koji uvijek teži doći do pobjede prekidom.

Mircea je kvalitetan i opasan borac, ali Parnasse će ipak biti favorit. 26-godišnjeg Francuza mnogi smatraju ponajboljim borcem izvan UFC-a. Unutar KSW-a upisao je 10 pobjeda i dva poraza. Jedan od ta dva poraza upisao je baš u posljednjem nastupu, ali teško mu je zamjeriti na takvom porazu.

Parnasse je izgubio meč protiv Adriana Bartosinskog za pojas u velter kategoriji. Nadao se Salahdine da će doći do treće titule prvaka, ali skok u velter kategoriju ipak je bio drastičan i Bartosinski ga je porazio na bodove. Podsjećamo, Parnasse je prvenstveno borac perolake kategorije (-66 kg) i Bartosinski kao prvak veltera (-77 kg) imao je osjetnu prednost u kilaži i fizikalijama.

Sve u svemu, nastup Parnassea jamči velik odaziv francuske publike, a KSW je već potvrdio još nekoliko nastupa francuskih boraca. Zasad ih je ukupno pet na ‘‘fight cardu‘‘, a ne sumnjamo da će ih biti i više.

Linker
27. travanj 2024 09:30