Regija

(VIDEO) Vrijedi se prisjetiti KSW Epic eventa! Pogledajte 10 najboljih trenutaka sa spektakularne priredbe

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
Odličan KSW-ov event ponudio je mnoštvo sjajnih poteza

Tjedan dana prošlo je od posljednjeg KSW-ovog eventa. Prošlog vikenda gledali smo specijalni event pod nazivom KSW Epic i uistinu smo uživali u 10 mečeva.

Tomasz Adamek i Mamed Khalidov predvodili su event boksačkim okršajem. Adamek je bivši svjetski prvak u dvije različite težinske kategorije, dok je Mamed Khalidov možda i najveći MMA borac u povijesti KSW-a, ali profesionalnog boksačkog iskustva nije imao.

Dobro je Khalidov parirao Adameku, jako lijepo je boksao protiv puno iskusnijeg i kvalitetnijeg boksača, a čak je i vodio na na jednoj sudačkoj kartici. Rezultat je bio izjednačen na ostale dvije sudačke kartice. Međutim, Khalidov je ozlijedio desnu ruku krajem treće runde i morao je predati meč između treće i četvrte dionice meča. Šteta, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se raspleo taj meč u kasnijim rundama.

Rafal Haratyk i Damian Piwowarczyk oduševili su nastupima u sklopu turnira četvorice, ali ukupnu pobjedu na kraju je odnio Haratyk i tako je postao novim prvakom poluteške kategorije. Phil De Fries i Josh Barnett odradili su 10 minuta grappling meča, ali nismo dobili pobjednika.

Muslim Tulshaev ‘‘soccer kickovima‘‘ nokautirao je Konrada Rusinskog u meču koji je imao modificirana pravila. Borcima su bili dopušteni ‘‘soccer kickovi‘‘, ‘‘stompovi‘‘, udarci koljenom dok je protivnik na tlu, kao i udarci laktovima.

Piotr Kacprzak i Adam Brysz također su se borili prema posebnim pravilima. Točnije, obojica su nosili kimono. Kacprzak je predstavljao BJJ, dok je Brysz judaš. U dvoboju crnih pojaseva, slavio je BJJ majstor tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Vaclav Sivak i Michal Krolik odradili su dobar Muay Thai meč noseći male MMA rukavice, a slavio je Sivak jednoglasnom odlukom sudaca. Ipak, najveću pažnju pridavali smo Darku Stošiću i Ivanu Erslanu.

‘‘Stole‘‘ se borio protiv Matheusa Scheffela prema pravilima legendarne PRIDE organizacije. Dakle, udarci laktovima nisu bili dopušteni, ali borci su imali mogućnost ‘‘soccer kickova‘‘, ‘‘stompova‘‘ i udaraca koljenom dok je protivnik u parteru. Stošić nije morao koristiti te tehnike, bile su dovoljne one standardne koje inače koristi. 72 sekunde trebao je Darko za poraziti Scheffela tehničkim nokautom.

20 sekundi manje trebao je Erslan za pobjedu nad Ukrajincem Bogdanom Gnidkom. Opasni Ukrajinac najavljivan je kao istinski finišer i stilski jako nezgodan protivnik po Erslana. Očekivalo se da će Erslan nešto suzdržanije i kalkuliranije pristupiti borbi, ali Ivan je uočio priliku za nokaut i lijevim krošeom u prvoj rundi ‘‘ugasio je‘‘ Gnidka.

Ivan je za taj potez nagrađen i bonusom, točnije KSW- je njegov nokaut proglasio najboljim nokautom večeri. Uz Erslana, isti bonus dobio je i Damian Piwowarczyk za pobjedu nad Kleberom Raimundom Silvom.

Mnoštvo spektakularnih poteza gledali smo te večeri, a KSW ih je odlučio prikazati u sklopu jednog videa. Radi se o 10 najboljih trenutaka s KSW Epic eventa. Vrijedi se prisjetiti svih tih vrhunskih poteza.

Video je ispod ovog teksta, uživajte!

Linker
27. travanj 2024 07:46