Ostalo

Vlasnik ONE Championshipa: ‘UFC ima najbolje borce? Ali, njihovi prvaci su kod nas nokautirani!‘

Chatri Sityodtong
 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Chatri Sityodtong ima jedan san koji će se teško u skorije vrijeme ostvariti

Nema nikakve sumnje kako je singapurski ONE Championship jedna od najvećih borilačkih promocija svijeta. Vlasnik Chatri Sityodtong i njegova ekipa rade sjajan posao i osvojili su svojim mnogobrojnim priredbama simpatija velikog broja fanova. No, veličinu UFC-a još uvijek nisu dostigli, unatoč tome što su na svom vrlo velikom primarnom tržištu itekako jak igrač.

Neki UFC borci su posljednjih godina postali njihovi članovi, ali ne možemo reći da su se proslavili. Demetrious Johnson je nedavno izgubio borbu od Adriana Martinsa, a Eddie Alvarez ima, nazovimo to tako, polovične uspjehe. Mnogi će se odmah prisjetiti Sagea Northcutta, koji nije bio UFC prvak poput navedenog dvojca, no njegov teški nokaut poraz od Cosma Alexandrea je teško zaboraviti.

Upravo uz spomen navedenih boraca je Sityodtong odlučio bocnuti globalno najveću MMA promociju.

"Imali smo nekoliko UFC prvaka koji su došli u ONE. Doveli smo Demetriousa Johnsona, najuspješnijeg prvaka u UFC povijesti. Imali smo Eddieja Alvareza, imamo Sagea Northcutta. Imamo puno UFC boraca i svi su završili nokautirani. Fanovi su poludjeli. U Americi se UFC smatra najboljim, zar ne? I onda oni dođu ovdje i završe nokautirani, doslovno nokautirani", rekao je Sityodtog u razgovoru za Sportico, dodavši:

"Oni su fenomenalni borci. I dalje smatram kako su najbolji na svijetu, ne kažem da nisu. No, ovo je težak sport gdje je, kad si na samom svjetskom vrhu, dovoljno napraviti jednu malu pogrešku. A smatram kako roster ONE-a i UFC-a predstavlja ono najbolje na svijetu. Jedna mala pogreška, mikrosekunda i nokautiran si."

Njegov san je nešto što bi fanovi pozdravili, no isto tako je i neostvariv. Naime, poznato je kako UFC nije zainteresiran za suradnju s niti jednom drugom promocijom, a posebno ne za priredbe gdje bi svoje borce uparivali s konkurencijom.

"Jedno od najpopularnijih pitanja koja dobivam kad razgovaram s fanovima je kad će se organizirati neka globalna mega priredba, ONE protiv UFC-a. Istok protiv zapada, najbolji protiv najboljih. Ja sam otvoren za tako nešto. Prvak protiv prvaka pa da vidimo tko je najbolji na svijetu", iznio je Chatri svoj podosta utopijski plan.

ONE Championship posljednjih je godina osvojio azijsku scenu te se mora priznati kako posjeduje na svom rosteru uistinu kvalitetne borce, posebno ako uzmemo u obzir da rade više različitih borilačkih sportova usporedno. Hoće li se ikad moći mjeriti na globalnoj razini s UFC-om i cijelom mašinerijom koju oni posjeduju? Teško je tako što očekivati, osim ako ne dođe do nekih drastičnih promjena.

Linker
18. travanj 2024 23:12