UFC

Dillashaw pred povratak ima nerealne planove: Želi izbrisati doping iz svoje ostavštine

TJ Dillashaw
 screenshot (YouTube, UFC)
Bivši prvak uvjeren je kako u povratničkoj borbi može biti bolji nego ikad

Siječanj 2019. godine sigurno je najomraženiji mjesec u životu TJ-a Dillashawa. Tada je poražen u borbi za titulu muha kategorije od Henryja Cejuda, a nedugo nakon toga dokazano mu je kako je nastupio pod utjecajem dopinga. I to tako da je uzeo EPO, supstancu koju nije moguće nesvjesno u sebe unijeti, što automatski njegov prekršaj čini jednim od najtežih u toj skupini.

Dvije i pol godine kasnije, nakon odrađene suspenzije, on će se ponovno naći u Octagonu. UFC mu je dao priliku okušati se protiv Coryja Sandhagena te putem te borbe odmah izboriti priliku vratiti se na tron, kojeg je slijedom gore navedenih okolnosti neslavno napustio.

"Neće biti niti jednog lošijeg elementa u mom nastupu. Bit ću dominantan i bit će ovo sjajna borba. Mislim da će moja izvedba biti toliko dobra da ću nakon subote izbrisati sve kontroverze. Zaboravit ćete što se dogodilo nakon što vidite koliko sam dobar", rekao je Dillashaw na druženju s medijima, time otkrivši kako ima namjeru navesti sve da zaborave na doping pad. Ipak, svima nam je jasno kako je to zapravo nemoguće i da će TJ time ostati obilježen vjerojatno do kraja karijere.

Sandhagen mu je bio trening partner dok se pripremao za borbu protiv Dominicka Cruza i već tada je vidio kako se tu radi o sjajnom borcu koji će daleko dogurati. To što su jedan drugog imali priliku upoznati danas smatra svojom prednosti.

"Uvijek sam bio dobar protiv boraca s kojima sam trenirao. Jako sam dobar taktičar i znam što su slabosti mojih protivnika. Dobro je što sam imao priliku to upoznati. Sve se naravno vidi tek kad se svjetla upale. Možete danima govoriti o treningu, no mi nismo ovdje zbog toga. Tu smo da bismo odradili nešto dok svi gledaju u nas", kratko je prokomentirao još jednu borbu u kojoj ga čeka bivši trening partner. Najpoznatije do sada one su protiv Codyja Garbrandta, iz kojih je izašao kao pobjednik, oba puta prekidom.

Dodao je kako ovu borbu zapravo smatra borbom za titulu, vjerujući da je Sandhagen bolji borac od Aljamaina Sterlinga i Petra Yana. Ipak, da bi došao do titule, ipak će nakon Sandhagena morati savladati i jednog od navedene dvojice. Cilj mu je vratiti titulu, a UFC ga je u povratku stavio dva koraka udaljenog od toga. Na njemu se da se korake uspješno odradi i time pokuša što više ljudi navesti da zaboravi što se dogodilo prije dvije i pol godine. Neće biti lako.

Linker
27. travanj 2024 01:40