Ostalo

Vlasnik PFL-a pozvao na međupromocijsku borbu: ‘Ovo je pozicija broj jedan, a ne UFC!‘

Donn Davis

 FRANCK FIFE/AFP/Profimedia
Donn Davis implicirao je da je otvoren za okršaj najboljeg UFC teškaša protiv najboljeg PFL teškaša

Donn Davis, jedan od vlasnika PFL-a, jasno je dao do znanja da bi se svjetska pažnja trebala usmjeriti na Saudijsku Arabiju ove subote, a ne na New York u studenom - barem kada je riječ o najboljem svjetskom teškašu u MMA-u.

Naime, Davis vjeruje da će nakon ove subote PFL imati najboljeg teškaša u MMA-u, a ne UFC. Ujedno je dao naslutiti i da bi osporavanje te tvrdnje moglo zahtijevati međupromocijski okršaj s UFC-om – ideja koja se Dani Whiteu, predsjedniku UFC-a, uglavnom ne sviđa.

Na PFL-ovom spektaklu "Borba divova‘‘ u Rijadu, bivši UFC-ov prvak teške kategorije, Francis Ngannou (17-3), suočit će se s Renanom Ferreirom (13-3) u PFL-ovom meču za naslov teškaškog prvaka. Ngannou je od napuštanja UFC-a boksao dvaput, no nije nastupao u MMA-u od siječnja 2021., prije nego što je napustio UFC zbog nesuglasica oko ugovora i prešao u PFL.

S druge strane, UFC 309 održava se 16. studenog u Madison Square Gardenu gdje će Jon Jones (27-1) biti izraziti favorit u borbi protiv Stipe Miočića (20-4). Jones je postao UFC-ov prvak teške kategorije nakon što je Ngannou napustio titulu.

Naravno, svaka strana tvrdi da druga izbjegava borbu – bilo da je riječ o Jonesu ili Ngannouu.

‘‘Naš fokus je na suboti‘‘, izjavio je Davis nakon tiskovne konferencije u Saudijskoj Arabiji. ‘‘Ovo je najveća borba godine u MMA-u u teškoj kategoriji. Kada je Francis napustio UFC, bio je ‘pound-for-pound‘ prvak i teškaški prvak. A Ferreira je najveća nadolazeća zvijezda... Ovo je borba koju svi žele vidjeti. Pobjednik ove borbe bit će broj jedan u svijetu. Ako itko želi preuzeti poziciju broj jedan, mora proći kroz pobjednika ove borbe, ne kroz UFC – nego kroz ovu borbu. Tko god želi tu poziciju, bolje da nas nazove nakon subote.‘‘

Jon Jones je dao naslutiti da bi borba s Miočićem mogla biti njegov oproštaj od sporta. Ngannou je također duboko u tridesetima, pa se, bez međupromocijske borbe u skorije vrijeme, čini da bi borba između Jonesa i Ngannoua bila malo vjerojatna.

No, Davis je implicirao da bi se to moglo dogoditi ako bi White to želio.

‘‘Mi u PFL-u smo rekli da želimo fanovima dati ono što žele, a to su najbolje borbe na svijetu‘‘, izjavio je Davis. ‘‘Francis Ngannou? Rekao je da će prihvatiti sve izazivače. Mislim da Jon Jones želi zacementirati svoju ostavštinu. Postoji samo jedna prepreka za tu borbu, i znamo tko je to.‘‘

Linker
17. listopad 2024 19:46