Ostalo

Yoel Romero otkrio zašto su ga braća Paul odbili: ‘Oni se ne žele boriti protiv pravog borca‘

Yoel Romero
 Michael Reaves/Getty images/Profimedia
Kubanski MMA borac bio je u pregovorima za boksački meč protiv jednog od youtubera

Nekoliko sati dijeli nas od debija Yoela Romera za Bellator. 44-godišnji Kubanac proteklih godina glasio je kao jedan od najstrašnijih boraca, a naročito zadivljujuća njegova je fizička sprema. Ipak, Romero je u posljednja tri nastupa poražen od boraca iz vrha UFC-ove srednje kategorije te se razišao s najjačom MMA promocijom i potpisao za Bellator.

Romerov protivnik u debiju biti će Phil Davis, također bivši UFC borac, a meč će se održati u poluteškoj kategoriji. Trebao je Yoel nastupati u sklopu Bellatorova Grand Prixa u poluteškoj kategoriji, a fanovi su bili jako uzbuđeni jer je u četvrtfinalu snage trebao odmjeriti s Anthonyjem ''Rumbleom'' Johnsonom. Oba borca posjeduju veliku nokautersku moć i svi bi rado pogledali taj meč. Nažalost, Romero je imao problem s okom te je morao otkazati nastup i sada će debitirati protiv Phila Davisa.

Romero je službeno napustio UFC 04. prosinca protekle godine, a za Bellator je potpisao deset dana kasnije. Ipak, Kubanac je razgovarajući s Arielom Helwanijem u sklopu MMA Houra otkrio kako je bio u određenim pregovorima, točnije bio je zainteresiran za borbu protiv nekog od braće Paul (Logan i Jake). Međutim. Kubanac navodi kako youtuberi nisu naročito željni borbe protiv pravih boraca iako je Jake Paul porazio Tyrona Woodleyja koji je bivši UFC-ov prvak, a nokautirao je i umirovljenog MMA borca Bena Askrena.

''Ono što se dogodilo jeste da je Jake Paul inicijalno htio borbu protiv Yoela, no kada je Yoel pristao, tim Jakea Paula otkazao je borbu. Oni su prvotno htjeli tu borbu, a to se događalo kada je napustio UFC i nije još potpisao za Bellator. Na koncu su odlučili kako ne žele borbu protiv Romera te su se odlučili za Askrena'', rekao je ''Soldier of God'' putem svog prevoditelja za engleski jezik.

Dodao je Romero u nastavku razgovora konkretan razlog zašto braća Paul ne žele borbu protiv nekoga kao što je on.

''Oni se ne žele boriti protiv pravih boraca. Braća Paul pokušavaju napraviti show i ne žele da ga netko uništi. Oni pronalaze lake borbe iako se Logan borio protiv Mayweathera, no razlika u kilaži bila je ogromna.'', dodao je Romero.

Iako Yoel Romero također nije boksač i nema, njegova moć zastrašujuća je i stvarno je teško zamisliti da jedan od braće Paul traži borbu protiv nekoga kao što je ''Soldier of God''.

Linker
22. travanj 2024 20:56