Ostalo

Werdum iznio nekoliko prognoza za nadolazeće UFC-ove spektakle: ‘Jones će postati teškaški prvak!‘

Fabricio Werdum
 JASON SILVA, AGIF via AFP
Brazilski veteran o borbi Overeema i Volkova, Usmana i Burnsa te budućnosti Jona Jonesa

Bivši UFC-ov prvak Fabricio Werdum priprema se za svoj PFL debi, ali i dalje pozorno prati zbivanja u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Jedan od najuspješnijih teškaša u povijesti i dalje ne zna ime idućeg protivnika, a kao datum predviđen za njegov debi na novoj sceni spominje se 23. travnja.

"Formu održavam ovdje u Brazilu, ali 20. veljače idem u Los Angeles gdje ću započeti pripreme s Rafaelom Cordeirom u Kings MMA-u", priča Werdum u intervjuu za Sherdog.

Ovoga će se vikenda na UFC-ovom eventu u Las Vegasu obračunati dvojica njegovih bivših protivnika - Alistair Overeem i Alexander Volkov. Obojica navedenih tijekom svojih su karijera pobjeđivali Werduma pa je stoga bilo zanimljivo čuti njegovu prognozu tog dvoboja.

"Overeem vas može nokautirati, a ima i iskustvo potrebno za kontrolu distance. Vjerujem da je to loš 'matchup' za Volkova", smatra Fabricio.

Tjedan dana nakon Overeema i Volkova, u kavezu će se naći Kamaru Usman i Werdumov sunarodnjak Gilbert Burns.

"Oduvijek sam mislio da je čudno to što je Usman nekoliko puta odgodio borbu. Nitko mi nikad nije pričao o njihovom sparingu, ali zbog toga što je Burns to htio, a Kamaru nije, kladio bih se da se Kamaru nečega boji. Kladim se da će 'Durinho' osvojiti pojas 'submissionom'", glasila je Werdumova prognoza.

'Vai Cavalo' u istom je razgovoru otkrio kako se nada da ćemo jednog dana gledati okršaje predstavnika različitih promocija, a usput je i kao svog potencijalnog protivnika naveo bivšeg UFC-ovog prvaka u poluteškoj, a danas borca koji čeka na svoj teškaški debi - Jona Jonesa.

"Vjerujem da će Jones biti budući UFC-ov teškaški prvak. Ako osvojim PFL-ov teškaški Grand Prix, bilo bi se sjajno s njim susresti u jednom 'superfightu' kojeg bi organizirale dvije promocije. Ako bih se u tom meču pojavio u istoj formi kao onda kad sam se borio s (Alexanderom) Gustafssonom, siguran sam da bih ga prisilio na predaju", dodao je Werdum.

Linker
14. travanj 2024 00:32