Ostalo

Werdum je nastup na PFL-u otkazao zbog ozbiljnog zdravstvenog problema: ‘Prije sam ozljede sakrivao‘

Fabricio Werdum
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak nije mogao ignorirati zdravstvene probleme nauštrb nastupa na PFL-ovoj priredbi

Ovosezonsko veliko pojačanje PFL-a svoju je avanturu u trećoj turnirskoj sezoni neslavno završilo. Radi se tu naravno o Fabriciju Werdumu, koji je ovog tjedna istupio iz turnira, otkrivši kako je ozlijeđen te neće moći nastupiti 25. lipnja u drugom kolu.

Problemi 43-godišnjeg Brazilca, bivšeg UFC prvaka, nisu bezazleni. Naime, nalazi su otkrili kako mu se još uvijek događa oticanje mozga kao posljedica posljednje borbe. Budući da je to problem koji se do datuma borbe ne može riješiti, Werdum je odlučio ne riskirati ozbiljnija cerebralna oštećenja. Medije je osobno obavijestio o cijeloj situaciji.

"Godinama sam prikrivao brojne ozljede da bih se mogao boriti, no to je bilo kad sam bio u dvadesetim godinama. Sad je prioritet moje zdravlje i moram slušati liječnike. Želim biti sposoban uživati u svojim kćerima i gledati ih kako odrastaju. Ovo što sam napravio je u ovom trenutku jedino ispravno. Osjećam se dobro i uskoro bih trebao biti sposoban vratiti se treningu", priopćenje je koje je Werdum uputio medijima.

Werdumov prvi nastup u PFL-u završio je sudačkom pogreškom kojom je on bio zakinut. Naime, sudac nije vidio tapkanje njegovog protivnika Renana Ferreire koji se izvukao nakon što je Werdumov zahvat popustio, nakon čega je udarcima borbu završio. Kasnija arbitraža uvažila je Werdumovu žalbu, borba je poništena, a obojica su nakon prvog kola završili s jednim turnirskim bodom.

Za drugo kolo Werdum je bio uparen protiv Brandona Saylesa, koji je u prvom savladao Mohammeda Usmana te je imao velike šanse pobjedom se plasirati u polufinale. To se sad neće dogoditi, a budući da je nakon Werduma otkazao i spomenuti Usman, Sayles će se boriti protiv Denisa Goltsova.

Još uvijek ne znamo kakva je situacija s Antom Delijom, koji bi se trebao boriti protiv Hatefa Moeila, ali dobili smo informacije da će PFL uskoro objaviti bitne informacije, odnosno da će sve biti poznato.

Linker
15. travanj 2024 15:47