Ostalo

Amosov izdominirao Limu i postao novi Bellatorov prvak velter kategorije

Yaroslav Amosov
 screenshot (YouTube)
Sjajni Ukrajinac svom je senzacionalnom 26-0 omjeru sada dodao i titulu prvaka

Nešto gotovo neočekivano dogodilo se u glavnoj borbi Bellator 260 priredbe. Zapravo, pretpostavljalo se kako bi Yaroslav Amosov mogao biti itekako ozbiljan ispit za Douglasa Limu, nitko nije smatrao nemogućim pobjedu 27-godišnjeg Ukrajinca sambo pozadine, ali isto tako je malo onih koji su mogli pretpostaviti da će to biti uz maksimalnu dominaciju.

Lima, koji je 2019. po treći put došao do pojasa prvaka, još je jednom bez istog ostao u prvoj obrani (kao i prvi put kad ga je osvojio) i to gotovo bez ispaljenog metka. Borac kojeg su do jutros mnogi smatrali najboljim na svijetu izvan UFC-a naišao je na protivnika kojem nije mogao parirati. Amosov je ušao u borbu sa sjajnom taktikom koju je provodio kroz svih pet rundi borbe. Uspješno pariranje na nogama, bez reakcije na Limine ubojite low kickove te kontrola distance, rušenja i nakon toga kontrola u parteru. Svih pet rundi kao da su bile preslike jedna druge. Potpuno pridržavanje taktike vrijedne naslova prvaka. Borba zbog toga možda nije bila toliko zanimljiva, ali Amosov je bio impresivan i u potpunosti zasluženo postao je prvak.

Ukrajinac je osim toga i vlasnik uvjerljivo najimpresivnijeg omjera među aktivnim borcima unutar elitnih promocija. Radi se o omjeru 26-0, od čega je posljednjih sedam pobjeda ostvario u Bellatorovom borilištu.

Amosov je borbu ranije možda saznao svog prvog izazivača, budući da je Jason Jackson sudačkom odlukom savladao Paula Daleya. I ta borba bila je poprilično jednostrana te će Britanac nakon iste vjerojatno razmisliti o tome je li donio dobru odluku kad je poništio svoje planirano umirovljenje.

Gušenjem u trećoj rundi svoju četvrtu pobjedu u nizu ostvario je jedan od najaktivnijih Bellatorovih boraca, Aaron Pico. Čini se kako je bivša američka hrvačka uzdanica napokon pronašla pravu formu. Vrijedi navesti kako je Pico svih osam profesionalnih pobjeda do sada, a u Bellatoru je od prve borbe, ostvario prekidom.

Svakako još vrijedi spomenuti pobjedu bivšeg FFC prvaka Marka Lemmingera, koji je otvorio glavni program tehničkim nokautom protiv DeMarquesa Jacksona, dok je na uvodnom programu Nick Newell podijeljenom odlukom sudaca poražen od Bobbyja Kinga.

Linker
26. travanj 2024 15:26