Ostalo

Yaroslav Amosov objasnio zašto se vraća borbama usred rata u domovini: ‘To znači mojoj obitelji i prijateljima‘

Soldić, Amosov, Tibau i Zawada

 Instagram (yaroslav Amosov)
U subotu će biti posebno motiviran da obrani titulu, a kaže da mu je motivacija bila činjenica da je lakše trenirati nego sjediti u rovovima

Bellatorov prvak velter kategorije, Ukrajinac Yaroslav Amosov se nije borio od šestog mjeseca 2021. godine, a u posljednje vrijeme ponajviše iz dobro poznatog razloga. Rat u Ukrajini će uskoro napuniti točno godinu dana, a Amosov je u ukrajinskoj vojsci još od prvih dana sukoba.

U trenutno posljednjem nastupu je svladao Douglasa Limu, a u subotu ga čeka Logan Storley na Bellator 291 priredbi u Dublinu. Neporaženi Amosov se i 2016. borio protiv Roberta Soldića s kojim danas i trenira, a danas je u medijima objasnio zašto se unatoč ratu u vlastitoj zemlji odlučio vratiti sportu:

‘‘Rat još uvijek traje. Ljudi i dalje umiru. Ali u središnjem dijelu zemlje nema previše vojnih akcija. Naravno da postoji opasnost, Rusija lansira rakete diljem Ukrajine. U bilo kijem trenutku raketa može pasti bilo gdje tako da opasnost uvijek postoji. Puno je problema sa strujom i grijanjem u cijeloj zemlji. U nekim dijelovima zemlje je stanje nešto bolje, no daleko od toga da mogu reći da je dobro‘‘, rekao je Amosov za MMA Junkie.

‘‘To me jako motivira, sada kada više nego ikad mojim fanovima i obitelji to znači. To mi je čak pomoglo u treningu. Bilo je trenutaka u treningu kad sam se osjećao loše, ali kad sam se sjetio da sad neki moji prijatelji sjede u rovovima, po njima se puca, rakete lete oko njih. U usporedbi s njima, meni je lako. To mi je pomoglo da se motiviram za treninge‘‘, dodao je.

S obzirom da se u njegovoj domovini trenutno odvija ratni sukob, Amosovu sigurno nije lako napustiti to sve i otići na meč. Hoće li ga to dodatno dignuti da u subotu obrani titulu, saznat ćemo tada.

Linker
19. travanj 2024 11:30