Ostalo

Yoel Romero ne može prihvatiti drugi poraz od Whittakera: ‘Bio sam prvak u UFC-u i svi to znaju‘

Yoel Romero

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
46-godišnji Kubanac tijesno je izgubio sredinom 2018. godine, a taj meč kasnije je proglašen najboljom borbom godine

Yoel Romero zasigurno je jedan od najboljih MMA boraca u povijesti koji nikada nije osvojio pojas u nekoj od najvećih MMA organizacije. Legendarni Kubanac dvaput je imao šansu osvojiti UFC-ov ‘‘interim‘‘ pojas, a još dvaput je bio u prilici postati prvakom UFC-ove srednje kategorije.

U dva navrata priliku je prokockao već na vagi. 2018. godine pao je vagu uoči meča protiv Lukea Rockholda i unatoč pobjedi nije postao privremenim prvakom UFC-ove srednje kategorije. Slična stvar mu se dogodila i kasnije te godine.

Romero se sredinom 2018. borio protiv Roberta Whittakera za titulu prvaka u srednjoj kategoriji, ali ponovno je prekoračio gornju granicu srednje kategorije. Meč protiv Whittakera na kraju je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom i stoga je pad na vagi ipak bilo lakše podnijeti. Preostala dva meča u kojima je pojas bio u igri, Romero je također izgubio.

Vjerojatno posljednju priliku u karijeri za osvojiti pojas, Romero će imati ovaj vikend, u noći s petka na subotu. 46-godišnji Yoel borit će se za Bellatorovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Vadim Nemkov. Event će se održati u Chicagu, a u istom gradu Romero je izgubio svoj drugi meč protiv Roberta Whittakera.

Bio je to jako tijesan meč koji je Kubanac izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, a velik dio medijskih predstavnika vidjeli su Romera kao boljeg u tom meču. Romero se osjećao ‘‘pokradenim‘‘, a još uvijek smatra da je tog dana zaslužio osvojiti pojas.

‘‘Prije nekoliko godina, bio sam prvak u drugoj kompaniji. Svi znaju što se dogodilo u tom meču. Ovaj put ću se potruditi da se ne ponovi isti scenarij. Želim imati drukčiju priču za ispričati svojoj djeci.‘‘, rekao je Romero.

Yoel je očito smetnuo s uma da je uoči tog meča pao vagu i da čak niti u slučaju pobjede ne bi postao UFC-ovim prvakom srednje kategorije. Sada ipak nastupa u poluteškoj kategoriji i vaga ne bi trebala biti problem, ali neće mu biti lako protiv Vadima Nemkova.

Ruski poluteškaš u nizu je od deset uzastopnih pobjeda, a unutar Bellatora je na omjeru 8-0. Titulu je osvojio krajem prošle godine porazivši Coreyja Andersona. Romero u meč protiv Nemkova ulazi s dvije pobjede zaredom, a svjestan je težine meča koji je pred njim.

‘‘Svaki borac je drukčiji. Već sam se borio s jako dobrim borcima, a svi su oni posebni po nečemu. Nemkov je izuzetno nevjerojatan borac. Mislim da on nije iznad, ali ni ispod razine boraca s kojima sam se prije borio. Tako je, kako je.‘‘, dodao je Romero na konferenciji za medije uoči nastupa na Bellator 297 eventu.

Linker
02. svibanj 2024 16:53