Ostalo

Yoel Romero u rujnu debitira u Bellatoru, odmah je uparen s bivšim prvakom

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Kubanac je ponovno zdrav i spreman te ga debi čeka u sklopu Bellator 266 priredbe

Bellatorov predsjednik Scott Coker jučer je objavio kako je Yoel Romero (13-5-0) prošao sve potrebne liječničke preglede te su mu dali zeleno svjetlo za nastupanje. Već danas saznao se njegov idući protivnik, kao i mjesto te vrijeme održavanja borbe. Kubanac će odmah u debiju za Bellator predvoditi njihovu priredbu, a protivnik će mu biti bivši prvak Bellatorove poluteške kategorije Phil Davis (22-6, 9-3 Bellator). Borba će se održati 15. rujna na Bellator 266 priredbi.

36-godišnji Davis nekoć je nastupao u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a velik dio svoje UFC karijere proveo je pri vrhu poluteške kategorije. 2014. godine borio se protiv Anthonyja ''Rumble'' Johnsona u svojevrsnom ''title eliminatoru'', no izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjeđivao je ''Mr. Wonderful'' borce poput Alexandera Gustafssona, Lyota Machide, Antonia Rogerija Nogueire i Glovera Teixeire, ali do prilike za napasti UFC-ov pojas nikada nije došao. Jedno vrijeme postojala je teza kako bi upravo Phil Davis stilski mogao predstavljati određeni problem za tadašnjeg prvaka Jona Jonesa, no do te borbe nikada nije došlo. 2015. godine Davis je prešao u Bellator, ekspresno je osvojio Grand Prix u poluteškoj kategoriji, a u studenom 2016. godine došao je i do pojasa prvaka. Nakon jedne obrane, titulu je izgubio porazom od Ryana Badera. Zadnji Davisov nastup bio je u travnju ove godine. Vadim Nemkov porazio ga je u četvrtfinalu Grand Prixa, a s obzirom da je Rus aktualni prvak Bellatorove poluteške kategorije, to je ujedno bila i borba za pojas. Porazom protiv Nemkova prekinut je Davisov niz od tri uzastopne pobjede.

Yoel Romero s druge strane također je trebao nastupiti u sklopu Bellatorova Grand Prix turnira, no četvrtfinale protiv ''Rumble'' Johnson morao je otkazati zbog problema s okom. Kubanac tako nije uspio debitirati za organizaciju s kojom je potpisao ugovor u prosincu protekle godine. Međutim, 44-godišnji ''Soldier of God'' riješio je svoje zdravstvene probleme i spreman je za nastup. Romero je trenutno u nizu od tri poraza, no izgubiti od Roberta Whittakera, Paula Coste i Israela Adesanyje nije sramota. Opasni Kubanac na pobjedu čeka od lipnja 2018. godine i brutalnog nokauta protiv Lukea Rockholda. Zadnji nastup Yoela Romera dogodio se još u ožujku prošle godine i dobra je stvar što ćemo ga napokon ponovno gledati u kavezu. Inače, Gegard Mousasi jučer je spominjao mogućnost borbe protiv Romera ukoliko Kubanac odluči skidati kilažu za srednju kategoriju, no Yoel će svoju borbu protiv Phila Davisa odraditi u poluteškoj kategoriji. Nažalost, mjesto u turniru je izgubio bez borbe, no dobrim nastupom protiv Davisa, ekspresno se može prometnuti u sami vrh kategorije.

Linker
21. travanj 2024 15:12