Ostalo

Zion Clark nakon uspješnog MMA debija: ‘Ja sam borac, a sada želim do vrha po pojas!‘

Zion Clark

 Instagram, Zion Clark
Nema se tu puno za nadodati, može mu se samo nakloniti i čestitati

Prošlog vikenda je Zion Clark uspješno debitirao u MMA-u, a jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Eugenea Murrayja. Puno je kontroverzi i kritika bilo na račun organizacije koja ga je pustila da se bori, no Clark je još jednom pomaknuo granice i pobijedio u MMA debiju.

Inače, Zion Clark je rođen bez nogu te se bori sa kaudalnim regresijskim sindromom, a taj poremećaj uzrokuje stanje u kojem se kralježnica ne formira u potpunosti prije rođenja. 25-godišnji Clark se unatoč tome od malena bavi borilačkim sportovima, točnije hrvanjem.

S obzirom da je MMA debi odradio odlično i borbu odveo u svoju korist, Clark je rekao kako mu je sljedeći korak pojas:

‘‘Ne mogu biti bolje. Bit ću iskren oko toga, osjećam da sam mogao malo bolje skratiti distancu. Mislim da sam napravio dobar posao držeći centar kaveza i tjerajući ga na ogradu. To je bila poanta onog što su mi treneri govorili – nisam mu dao prostora da se kreće. Rekli su mi da ukoliko želim napadati, ne smijem mu dati prostora.‘‘, rekao je Clark za MMA Fighting.

Kada su ga pitali što je sljedeće za njega, Clark je odgovorio:

‘‘Ja sam borac prije svega, cijeli život mi se okreće oko toga. Nisam opsjednut, ali sport me naučio vrijednostima koje su mi pomogle kroz teška vremena. Želim do vrha, želim pojas. Jednostavno je.‘‘, zaključio je Clark.

Ovaj čovjek je uistinu velika inspiracija i primjer mnogima, a iskreno se nadamo kako će i ostvariti sve svoje sportske ciljeve i snove.

Linker
11. travanj 2024 00:06